GR5 Modane – Frejus (9 km)

vorigevolgende

Zaterdag 12 augustus 2017: Modane – Frejus (9 km)

Op deze zaterdag hebben we tocht langs de GR5 hervat met de etappe van Modane naar Frejus. Op vrijdag 11 augustus zijn we van huis naar Modane gereden. Dit om zwarte zaterdag te vermijden. We zijn via Maastricht, Luxemburg, Nancy, Dijon gereden. Het ging heel vlot want we hadden geen last van files. Het was 11 graden bij aankomst met af en toe regen en vrij veel wind. Ook ’s nachts nog af en toe regen en koud. We hadden gelukkig de warme slaapzakken meegenomen en konden daarom prima slapen. De volgende ochtend was het droog en begon het op te klaren. Het was het begin van een prima wandeldag met veel zon en ruim 20 graden.

We wilde eerst wat acclimatiseren aan de hoogte. Daarom hadden we voor de eerste dag een korte etappe gepland die nog niet al te hoog ging. Volgens het boekje was het ruim twee uur lopen naar Frejus. We hadden dus alle tijd. We hadden daarom rustig aangedaan. De auto konden we achterop de camping parkeren en achterlaten. Het was al na tien uur voordat we de camping verlieten. We moesten eerst ongeveer een kilometer naar het centrum van Modane lopen. Daar deden we eerst nog wat boodschappen, want de volgende supermarkt was pas in Montgenevre. Daarna hebben we bij het beginpunt van onze officiële etappe eerst nog een kop koffie gedronken.

Het was al tegen 12 uur voordat we vertrokken voor onze eerste etappe van dit jaar. Het ging meteen omhoog, maar nog niet al te steil. Soms was het even zoeken omdat er van alles en nog wat aangelegd en gebouwd werd. Soms moesten we even steil omhoog en werden we zo meteen geconfronteerd dat we weer in de Alpen waren. Aanvankelijk hadden we nog regelmatig een mooi uitzicht over Modane. Toen we wat hoger kwamen kregen we een steeds mooier uitzicht over de bergen. Onderweg hebben we nog een tijdje gerust en onze lunch gegeten.

Een klein stukje voor Frejus kwamen we langs een prachtig gelegen kapel in de rotsen langs een riviertje, Notre Dame du Charmaix. Ook van binnen was het een mooie kapel. We hebben er rustig de tijd voor genomen om deze te bezichtigen. Daarna was het niet ver lopen naar Frejus. We waren nog vroeg en dus hadden we voordat we het dorp inliepen een tijdje op een picknickbank gezeten. We hadden daar een mooi uitzicht over de bergen. Daarna zijn we het dorp ingelopen. Daar hebben we op het terras nog een kopje thee gedronken.

Zo konden we het rekken, zodat we niet voor vier uur aankwamen bij de gite. We kregen meteen een kamer toegewezen en ons gedoucht. Op het terras kwamen we een ander Nederlands stel, Ed en Wil, tegen. Zij liepen ook de GR5 en waren op deze dag ook in Modane begonnen. Tot Larche liepen we steeds dezelfde etappes en hebben daardoor hen zeer regelmatig ontmoet en ’s avonds vaak met elkaar opgetrokken. We hebben in de gite warm gegeten. Het was gelukkig niet al te vol in de gite. Er waren nog drie andere mannen in ons dortoir. Het was rustig, dus konden we goed slapen.

vorigevolgende