Zwerfpad 2.0

Naar eerste etappe van Schaarsbergen naar Rozendaal

Inleiding

Nadat we samen al een paar jaar veel gewandeld hadden kwam bij ons tegen het einde van 2013 het idee op om samen met leden van onze kerk en andere belangstellenden het Veluwe Zwerfpad te gaan lopen. In 2014 zijn we begonnen en de wandelgroep is nog steeds springlevend.

In de zomer van 2018 hebben we het Veluwe Zwerfpad afgerond en hebben we een begin gemaakt met een nieuwe ronde over de Veluwe. Deze ronde noemen we het Zwerfpad 2.0 en deze zal weer kris kras over de Veluwe gaan. We willen dan gebruik maken van de landelijke lange afstand wandelwegen (LAW), klompenpaden, aangevuld met onze eigen ideeën.

We zijn blij verrast door de grote belangstelling, inmiddels zo’n 50 geïnteresseerden en op dit moment zo tussen de 15 en 20 deelnemers per keer. Inmiddels is dit een activiteit waarin de deelnemers vanuit verschillende kerken komen en ook een paar deelnemers die niet bij een kerk zijn aangesloten.

Als je dit leest en je zou je willen aansluiten of een keertje mee willen lopen dan ben je vanzelfsprekend van harte welkom. Je kunt dan onderaan deze webpagina een aanmeldingsformulier invullen.

Opzet

De doelstelling van onze wandeltocht is samen de vele mooie gedeelten van de Veluwe te ontdekken, samen iets actiefs te doen, alle ruimte te hebben voor goede onderlinge gesprekken, onze relaties te versterken en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen.

We hebben er voor gekozen om etappes van gemiddeld ruim 10 km te lopen. We lopen op zo’n zeven zaterdagen per jaar, een maal per maand met uitzondering van januari, juli, augustus en december. In principe eindigen we in de buurt van een restaurant. We sluiten de wandeltocht dan gezellig af onder het genot van een drankje en eventueel een hapje.

Details over de etappe indeling vind je door op de volgende link te klikken: Etappe Indeling

Voor 2020 zijn de volgende data vastgesteld: 29 februari, 28 maart, 25 april, 27 juni, 26 september, 24 oktober en 21 november.

We komen om 9:30 in de morgen bij elkaar bij ons thuis. Dan drinken we eerst een bakje koffie of thee, met ruimte voor een korte dagopening. We vertrekken daarna rond 10:00 uur. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk met de eigen auto te komen. Dit geeft ons de mogelijkheid om eerst de helft van de auto’s achter te laten bij het eindpunt van die dag. Met de overige auto’s rijden we dan naar het beginpunt. Dan lopen we onze etappe. Aan het einde kunnen we dan met de auto’s die we achter gelaten weer terugrijden naar het beginpunt om de overige auto’s daar op te halen.
Verder is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen lunchpakket voor onderweg meeneemt.

We gaan er van uit dat iedereen die meedoet deze afstanden wandelend kan afleggen, maar het hoeft allemaal niet zo snel. Mocht iemand op een dag het echt niet redden dan proberen we een punt onderweg te vinden waar we deze persoon dan op kunnen halen. Tijdens het wandelen houden we rekening met elkaar. Als we allemaal onze mobiel meenemen dan kunnen we elkaar onderweg bereiken mocht dat nodig zijn.

Mocht het een keer heel slecht weer zijn, dan kunnen we onze website ook gebruiken om aan te geven dat de wandeling niet doorgaat. We zullen dan ook een email sturen naar de deelnemerslijst, maar we laten ons niet afschrikken door een fris buitje.

Overige punten

Het is ons plan om op onze website bij te houden welke wandelingen we gemaakt hebben met een kort verslag en foto’s. Mocht je een keer niet mee kunnen lopen dan kun je de gemiste etappe altijd nog op eigen gelegenheid lopen.

Nog een praktische tip voor de wandelingen. Als het vochtig is, is het handig om iets mee te nemen om op te zitten. Wij hebben zelf een Thermarest Z-Seat Limon, een lichtgewicht zitmatje die we bij bol.com gekocht hebben. Dat is een zacht isolerende zitmatje dat bijna niets weegt. Een plastic zak helpt ook al, maar dat trekt wel koud op.

Deelname aan deze wandeling is verder geheel voor eigen risico.


CONTACTFORMULIER:

Naam

E-mail

Adres

Woonplaats

Mobiel nummer

Ik loop mee

Heb je nog opmerkingen en/of suggesties?