Grote Rivierenpad

Eerste etappe

Verslag wandeling Grote Rivierenpad (2015 – 2017)

Het Grote Rivierenpad loopt van Hoek van Holland naar Kleef in Duitsland en is 366 km lang inclusief de alternatieve routes (voormalig Oeverloper pad en Erasmus pad) rondom Rotterdam. Het pad volgt de grote rivieren en gaat langs heel veel water, de favoriete wandelomgeving voor Anja. Nadat we eerst het Pieterpad gelopen hadden, een begin met de GR5 gemaakt hadden en het Maarten van Rossumpad bijna afgerond hadden besloten we om met twee nieuwe lange afstand paden te beginnen.

Op tweede Paasdag in 2015 hebben we de eerste etappe van het Grote Rivierenpad gelopen. We hebben het boekje van dit wandelpad via de website www.wandelnet.nl aangeschaft.

Het grootste deel van het Grote Rivierenpad hebben we opgeknipt in etappes van een dag. Dat betekende dat we in de ochtend vanuit onze woonplaats in Apeldoorn eerst naar het eindpunt reden, daarna met het openbaar vervoer naar het beginpunt reisden en dan terugliepen naar de auto. Het gedeelte door de boomgaarden in de Betuwe hebben we zoveel mogelijk tijdens de bloesemtijd gelopen.

Het gedeelte van Hoek van Holland naar Hoogvliet hebben we in een weekend gelopen. En de het Overloper pad plus Erasmus pad in een korte herfstvakantie van 4 dagen in 2016, waarin we het centrum van Rotterdam als uitvalsbasis kozen. We wilden eerst onderweg overnachten, maar omdat er in de buurt van Zevenhuizen geen overnachtingsplaats beschikbaar was, besloten we te starten en te eindigen in Zevenhuizen en daar onze auto voor een paar dagen in een woonwijk te parkeren.
Dit gedeelte hebben in deze vier dagen niet geheel afgerond omdat het weer op de laatste dag omsloeg met weeralarm.

Bijgevoegd vindt u hier de indeling van onze etappes en nog wat andere informatie, zoals het openbaar vervoer waar we gebruik van gemaakt hebben om van het eindpunt naar het beginpunt te reizen.

Eerste etappe