Westerborkpad

Eerste etappe

Verslag wandeling Westerborkpad (2020)


Veldwezelt - Moersdorf

Het Westerborkpad is een lange afstandswandelroute van Amsterdam naar het voormalig concentratiekamp Westerbork. Het pad is ruim 300 kilometer lang. We vonden het heel passend om dit pad in 2020 te lopen, 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog, waarin zes miljoen Joden zijn vermoord. Ook een groot aantal Joden uit Nederland zijn vermoord. Veel van deze Joden werden vanaf Amsterdam richting Westerbork getransporteerd. Deze wandelroute is opgezet ter herinnering hieraan.

Veldwezelt - Moersdorf

Op dit wandelpad is er wat minder aandacht voor de natuur en stilte, zoals op andere lange afstandswandelpaden. Het ging ons op dit pad er vooral om de verschrikkingen van de tweede wereld oorlog te herinneren. De route liep langs veel herinneringspunten. Het heeft een diepe indruk op ons gemaakt. We hebben onder andere ook een bezoek gebracht aan het Anne Frankhuis en het Herinneringscentrum in Hooghalen vlak bij het voormalige kamp Westerbork. Door zo vanaf Amsterdam het voormalige kamp Westerbork in te lopen beleef je alles extra intens.


Veldwezelt - Moersdorf

We hebben het boekje van dit wandelpad via de website www.wandelnet.nl aangeschaft. Hier vindt u de indeling van onze etappes, en nog wat andere informatie, zoals het openbaar vervoer waar we gebruik van gemaakt hebben om van het eindpunt naar het beginpunt te reizen. Ook hebben we de exacte begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje gezet.

Eerste etappe