Hilversum – Amersfoort (19,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 11 maart 2020 Hilversum – Amersfoort (19,5 km)

Op een mooie zachte lentedag hebben we deze etappe gelopen. We zijn in de ochtend na de spits naar Hilversum gereden. We hebben de auto op een parkeerplaats op het industrieterrein Arenapark vlakbij het station Hilversum sportpark geparkeerd. Daarna zijn we meteen begonnen met de etappe.

We liepen eerst door oude Hilversumse wijken. Nadat we het spoor weer overgestoken waren kwamen we langs het gebouw van de EO. Even verder staken we het spoor van Hilversum naar Amersfoort over. Volgens de beschrijving van het boekje zouden we vanaf dit punt een heel eind langs het spoor lopen. Maar helaas, op het moment dat we Hilversum uitliepen strandden we op een versperring vanwege werkzaamheden. We moest hier omlopen. Op het kaartje is aangegeven hoe we gelopen hebben.

Via deze omweg kwamen we langs enkele mooie plassen. Vooral het eerste lentegroen zorgde voor mooie plaatjes. Nadat we onder de A27 doorgegaan waren, liepen we via het Trekvogelpad weer terug naar het Westerborkpad. Tot Baarn liepen we steeds door het bos, vaak vlak naast de spoorlijn, maar ook stukken er wat verder vandaan. We konden onderweg genieten van het fluiten van de vogels. De zon kwam door en dat zorgde ervoor dat we dit jaar voor het eerst onze jassen hebben uitgetrokken. Even voor Baarn kwamen we langs een bankje bij een kleine plas. Daar hebben we gerust en het eerste deel van de lunch gegeten.

Na deze pauze liepen we verder naar Baarn. We passeerden de mooiste villa’s en appartementsgebouwen. Bij het station aangekomen zagen we een heel veldje met prachtig bloeiende krokussen. Daarna liepen we nog een paar kilometer door Baarn totdat we het polderlandschap bereikten. We liepen hier langs een lange vrij stille weg met wel een aantal fietsers en enkele wandelaars. Bij één van de kruisingen over het spoor stond een bankje. Daar hebben we even gerust en wat gegeten. Helaas begon de wind steeds sterker te waaien. Daarom moesten we onze jassen weer aantrekken.

Na deze tweede lunchstop liepen we door richting Amersfoort. Net voor het industrieterrein gingen we een onverhard pad op. Het was aan het begin wel behoorlijk modderig, maar al snel werd het beter. Na een kleine kilometer eindigde dit pad weer. We liepen Amersfoort nu echt in. We liepen hier door het Soesterkwartier richting het station. Ruim een kilometer voor het einde passeerde we nog twee begraafplaatsen. Aan de ene kant een Joodse begraafplaats, waar je niet op kon. Aan de andere kant een gewone begraafplaats, waar we nog even op een bankje gezeten hebben.

Na deze stop was het niet ver meer naar het station. Op het laatst moesten we onder het spoor door via enkele trappen. Op het station Amersfoort namen we de trein naar het beginpunt in Hilversum. Vanwege wat problemen onderweg op het spoor, liepen we wel een vertraging op van een half uurtje, maar dat mocht de pret niet drukken.

vorigevolgende