GR65 – Via Podiensis

Eerste etappe vanaf Le Puy

Reisverslag Le Puy – St Jean Pied de Port over de GR65 – Via Podiensis


Veldwezelt - Moersdorf

Het tweede deel van onze pelgrimstocht ging over de GR65 – Via Podienses van Le Puy naar St Jean Pied de Port. We zijn op 23 juli 2019 na twee rustdagen in Le Puy vertrokken. We kwamen aan in St Jean Pied de Port op 30 augustus 2019. Op dit gedeelte van onze pelgrimstocht was het al een stuk drukker dan het eerste deel tot Le Puy.

Menige pelgrim begint in Le Puy zijn pelgrimsreis langs de GR65 – Via Podiensis vanaf de kathedraal over een trap vanuit de kathedraal naar beneden en dat na een indrukwekkende mis waarin pelgrims uitgezegend worden. Deze mis is elke ochtend om zeven uur. Le Puy zelf is een prachtige historische stad.

Veldwezelt - Moersdorf

Het gedeelte van Le Puy naar Conques vonden wij het mooiste deel van de GR65 – Via Podiensis. Met name de natuur is indrukwekkend in dit gebied, maar er liggen ook een aantal idyllische stadjes op de route. Er zijn heel wat mensen die alleen dit stuk van de pelgrimsroute lopen. Na Conques was het nog twee lange dagen lopen tot Figeac, waar wij een rustdag ingelast hebben Dat bleek achteraf een goede keuze te zijn.


Veldwezelt - Moersdorf

Vanaf Figeac wordt de GR65 – Via Podiensis een stuk minder heuvelachtig. Wij hebben de zuidelijke en officiële route naar Cahors genomen. Deze route was nogal saai. Wellicht is de iets langere route via Rocamadour interessanter. In het zuidwestelijk gedeelte waren er zeker nog enkele leuke plaatsen. Met name Moissac had een prachtige kloostergang. Condom is ook een echt oude stad, maar wij vonden het tegenvallen. Verder loop je in Zuid West Frankrijk door heel veel grote landerijen met zonnebloemen, druiven en mais. Ongeveer een week voordat we de Pyreneeën bereikten zagen we de bergen al in de verte liggen. Op de laatste dagen voor de Pyreneeën begint de omgeving weer wat heuvelachtiger en aantrekkelijker te worden.

In het menu aan de rechterkant vind je een link naar alle etappes op dit stuk van onze pelgrimstocht.

Eerste etappe vanaf Le Puy