Amsterdam Muiderpoort – Weesp (15,5 km)

vorigevolgende

20 juli 2020 Amsterdam Muiderpoort – Weesp (15,5 km)

Op een mooie koele zomerdag besloten we om het westelijk gedeelte van het Westerborkpad te dichten. Het aantal corona besmettingen was laag en het openbaar vervoer weer vrij. We besloten daarom niet al te vroeg te gaan en ruim buiten de spits de trein te nemen. We reden eerst naar Weesp. Daar was een mooie grote gratis parkeerplaats bij het station. Daarna was het tien minuten met een bijna lege trein naar het station Amsterdam Muiderpoort.

Daar begonnen we met de etappe. Op het stationsplein was een monument ter nagedachtenis aan de 11,000 Joden die vanaf dit station naar Westerbork gedeporteerd zijn. Daarna liepen we door een parkje langs de spoorlijn op. Even verder liepen we verder aan de andere kant van de spoorlijn over een rustige weg door een woonwijk. Dit ging aan de rand van Amsterdam over in een fietspad met heel wat fietsers. Net aan de buitenkant van Amsterdam kwamen we langs een oude Joodse begraafplaats die je alleen kon alleen door de spijlen van een hekwerk kon bekijken.

In het Flevopark hebben we even een ommetje langs de grote vijver gemaakt. Daar hebben we op een bankje geluncht met een mooi uitzicht over de vijver. Al snel kwamen we weer op het fietspad. Nadat we onder de A10 doorgegaan waren ging het pad verder door een natuurgebiedje langs de autoweg. Daarna kwamen we in Diemen. In Diemen liepen we langs een vrij drukke weg richting het station.

Net voor het station was links een hele grote Joodse begraafplaats met vele duizenden graven. We zijn hier even langs op gelopen. Wat ons opviel was dat er maar een paar verschillende vormen van grafstenen waren, wat heel anders is dan bij de Nederlandse begraafplaatsen. Na dit uitstapje gingen we verder door Diemen langs nogal drukke wegen.

Pas buiten Diemen kwamen we weer in rustiger gebied, het Diemerbos. Dit was een mooi stukje om door te lopen. Er waren hier wel een heel aantal wandelaars, dus heel rustig was het hier ook niet. Nadat we het Diemerbos verlieten liepen we een stukje over een rustige weg langs de Gaasp. Wat verder gingen we opnieuw het Diemerbos gebied in. Alhoewel dit een mooi rustig natuurgebied was waren er maar weinig bomen te bekennen.

Een paar kilometer verder verlieten we het Diemerbos weer en staken we het Amsterdam Rijn Kanaal over langs de spoorlijn op. De laatste paar kilometer liepen we over een fietspad langs een gebied dat voorbereid werd voor nieuwbouw en de laatste kilometer ging langs een grote nieuwbouwwijk op. Bij het station van Weesp was het einde van deze korte etappe met mooiere en minder mooie stukken.

vorigevolgende