Nederlands Kustpad

Eerste etappe

Nederlands Kustpad (2013 + 2018 – 2021)

Het Nederlands kustpad is de langste en één van de mooiste wandelroutes van Nederland en loopt van Bad Nieuweschans in Groningen tot Sluis in Zeeuws Vlaanderen.

In het Noorden van Nederland loop je veelal door de Groningse en Friese polders. Ook gaan er hele stukken over de dijk langs de Waddenzee. In de westelijke provincies gaat het Nederlandse kustpad veelal door de duinen en ook stukken langs het strand. Hierbij kom je door een aantal prachtige natuurgebieden. In Zeeland kom je langs de deltawerken, die extra indruk op je maken als die per voet passeert.

Als deel van de GR5 hebben we in 2013 het gedeelte gedaan van Hoek van Holland tot aan Goedereede. Aan het einde van 2018 zijn we begonnen met het volgende deel van het Nederlandse Kustpad. We hebben toen in een dag etappe het deel tussen Hoek van Holland en Kijkduin gelopen.

In 2019 hebben we van 16 – 19 mei het deel van Kijkduin naar Haarlem gelopen. We hebben dat met volle bepakking gedaan ter voorbereiding van onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

In 2020 hebben we van 25 – 29 mei het deel tussen Makkum en Ferwert gelopen plus de wandelingen A en B. Vanwege de corona crisis hebben we in een huisje in Harlingen overnacht. Dit maakte het mogelijk om zelf te koken en onze verplaatsingen tussen begin- en eindpunt met de auto en de fiets te doen. Het deel van Stavoren tot aan Makkum hadden we al gelopen als deel van het Zuiderzeepad.

Van 22 – 26 juni 2020 hebben we het deel van Callantsoog tot aan Haarlem gelopen. En van 7 – 10 juli 2020 het deel vanaf Den Oever tot aan Callantsoog plus een extra wandeling vanaf Den Helder. Ook hebben we op het wad gelopen bij Hippolytushoef. Van 19 – 21 september 2020 hebben we het deel van ’t Zandt tot aan Nieuweschans gelopen. Van 19 – 23 oktober 2020 liepen we het deel tussen Ferwert en ’t Zandt.

In 2021 hebben we het Nederlandse Kustpad afgemaakt. Van 7 – 11 juni hebben we het deel vanaf Goedereede naar Vlissingen gelopen. Tijdens deze dagen verbleven we in een huisje in Port Zelande. Het laatste stukje in Zeeuws Vlaanderen hebben we op 27 en 28 augustus 2021 gelopen. Dit hebben we gedaan als onderdeel van onze wandeltocht van Breskens naar Le Havre in Frankrijk.

Op de E9 info pagina hebben we een link naar een excel bestand toegevoegd met een overzicht van al onze etappes. Deze informatie bevat onder andere de afstand van de etappe en wanneer we de etappe gelopen hebben. Daarnaast hebben we wat andere informatie toegevoegd, zoals overnachtingsadressen, supermarkten en restaurants. Ook hebben we de begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet.

De informatie op onze website is met zorg beschreven. We geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Eerste etappe