GR5 Maassluis – Hoek van Holland (15,5 km)

vorige Nederlands Kustpadvolgende

Zaterdag 8 juni 2013: Maassluis – Hoek van Holland (15,5 km)

We zijn ’s ochtends om 10:15 van huis vertrokken met volle bepakking. We besloten om niet al te vroeg weg te gaan omdat we de avond voor deze wandelweek een bruiloftsfeest hadden van onze nicht Ineke die trouwde met Ricardo.

We zijn eerst met de bus naar het station van Apeldoorn gegaan en daarna met de trein naar Maassluis. We hebben besloten om de eerste dag de route in de andere richting te lopen omdat we het leuker vonden om in Hoek van Holland, dicht bij het strand, te overnachten.
Voordat we in Maassluis met de wandeling begonnen hebben we eerst op het Stationsplein onze meegebrachte lunch genuttigd.

Het was een zonnige dag. Eerst was het heerlijk, zo’n 20 graden, een lekker windje. Maar hoe verder de dag kwam, hoe meer wind er kwam, hoe killer het werd en hoe meer kleren we aantrokken.

Onze wandeling liep als eerst langs de havens van Maassluis, waar we enkele mooie plaatjes geschoten hebben. Daarna liepen we aantal kilometers langs de Nieuwe Waterweg, waar we enkele zeeschepen tegenkwamen. Nadat we de buitenwijken van Maassluis gepasseerd hadden verliet de route de Nieuwe Waterweg, kwam daarna langs een recreatieplas en ging toen over een klein asfalt weggetje door de velden en langs een groot aantal kassen.

Na ongeveer 10 km wandelen bereikte we het Staelduinse Bos, een prachtig bos. We moesten omlopen om de vleermuizen niet te verstoren. We hebben in het Staelduinse bos bij een idyllisch vennetje op een bankje heerlijke gerust om van de prachtige waterplanten, het jonge groen en de heerlijke zon te genieten.

Het laatste stuk van de wandeling liepen we over een dijk naar Hoek van Holland. De camping was ongeveer 500 meter van de route. Daar aangekomen hebben we ons eerst aangemeld en daarna de tent opgezet op een veldje voor trekkerstenten waar al wel een paar tenten stonden maar nog vele vrije plekken waren.

Nadat we de tent opgezet hadden hebben we in het restaurant van de camping gegeten. Daarna zijn we naar het strand gelopen, dat was nog wel een paar kilometer lopen. Het waaide erg hard en het zand stoof op voor al bij Stuifkenszand, een nieuw stuk duin.
Nadat we terug op de camping waren zijn we in de tent gaan zitten en hebben daar nog een kaartspelletje gedaan. Toen het donker begon te worden (rond 22:30) zijn we gaan slapen.

FormatFactorydeltapad 2013 154
FormatFactorydeltapad 2013 156
FormatFactorydeltapad 2013 158
FormatFactorydeltapad 2013 162
FormatFactorydeltapad 2013 164
FormatFactorydeltapad 2013 166

vorige Nederlands Kustpadvolgende