Trekvogelpad

Eerste etappe

Verslag wandeling Trekvogelpad (2014 – 2016)

Het Trekvogelpad loopt van Bergen aan Zee naar Enschede en is 412 km lang. Het is het lange afstand wandelpad in Nederland dat door de meeste natuurgebieden loopt. Nadat we eerst het Pieterpad gelopen hadden, een begin met de GR5 gemaakt hadden en het Maarten van Rossumpad bijna afgerond hadden besloten we om met twee nieuwe lange afstand paden te beginnen.


Veldwezelt - Moersdorf
Op een late herfstdag in 2014 hebben we de eerste etappe van het Trekvogelpad gelopen. We hebben heb boekje van dit wandelpad via de website www.wandelnet.nl aangeschaft.

We hebben het Trekvogelpad in stukjes van 1 dag gelopen. Soms waren met z’n tweeën en soms gingen er nog een of meer andere wandelvrienden mee. Alleen het gedeelte wat het verst van ons huis lag (Bergen aan Zee tot Zaandam) hebben we in drie achtereenvolgende dagen gelopen met overnachting in Alkmaar.

Op 10 december 2016 hebben we de laatste etappe van Buurserzand naar Enschede station gelopen. Sinds kort eindigt het Trekvogelpad in Enschede en niet meer in Usselo. De wit rode tekens langs de weg zagen er nog helemaal nieuw uit.

Bijgevoegd vindt u hier de indeling van onze etappes, welke we inmiddels gelopen hebben en nog wat andere informatie, zoals het openbaar vervoer waar we gebruik van gemaakt hebben om van het eindpunt naar het beginpunt te reizen. Ook hebben we de exacte begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet.

Eerste etappe