IKW Veluwe Zwerfpad

Interkerkelijke Wandelgroep Veluwe Zwerfpad

In 2023 willen we een nieuwe start maken met de interkerkelijk wandelgroep. We gaan met de interkerkelijke wandelgroep het Veluwe Zwerfpad lopen. Het Veluwe Zwerfpad is een schitterend streekpad van 375 km kris kras over de Veluwe. Meer informatie over dit pad vind je op Wandelnet. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te lopen.
Als je dit leest en je wilt aansluiten bij de wandelgroep dan kun je het aanmeldingsformulier onder aan deze pagina invullen.

Opzet

De doelstelling van onze wandeltocht is samen de vele mooie gedeelten van de Veluwe te ontdekken, samen iets actiefs te doen, alle ruimte te hebben voor goede onderlinge gesprekken, onze relaties te versterken en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen.

We hebben er voor gekozen om etappes van gemiddeld ruim 10 km te lopen. We lopen op zo’n zes zaterdagen per jaar in het vroege voorjaar en het late najaar. In principe eindigen we in de buurt van een horeca gelegenheid. We sluiten de wandeltocht dan gezellig af onder het genot van een drankje en eventueel een hapje.

Details over de etappe indeling vind je door op de volgende link te klikken: Etappe Indeling

Voor 2023 zijn de volgende data vastgesteld: 18 maart, 15 april, 6 mei, 21 oktober en 18 november.

We komen om 9:30 in de morgen bij elkaar bij ons thuis. Dan drinken we eerst een bakje koffie of thee, met ruimte voor een korte dagopening. We vertrekken daarna rond 10:00 uur. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk met de eigen auto te komen. Dit geeft ons de mogelijkheid om eerst de helft van de auto’s achter te laten bij het eindpunt van die dag. Met de overige auto’s rijden we dan naar het beginpunt. Dan lopen we onze etappe. Aan het einde kunnen we dan met de auto’s die we achter gelaten hebben weer terugrijden naar het beginpunt om de overige auto’s daar op te halen.
Verder is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen lunchpakket voor onderweg meeneemt.

We gaan er van uit dat iedereen die meedoet deze afstanden wandelend kan afleggen, maar het hoeft allemaal niet zo snel. Mocht iemand op een dag het echt niet redden dan proberen we een punt onderweg te vinden waar we deze persoon dan op kunnen halen. Tijdens het wandelen houden we rekening met elkaar. Als we allemaal onze mobiel meenemen dan kunnen we elkaar onderweg bereiken mocht dat nodig zijn.

Als het een keer heel slecht weer is dan gaat de wandeling niet door. Dan zullen we onze website ook gebruiken om aan te geven dat de wandeling niet doorgaat. Ook zullen we dan een email sturen naar de deelnemerslijst, maar we laten ons niet afschrikken door een fris buitje.

Overige punten

Het is ons plan om op onze website bij te houden welke wandelingen we gemaakt hebben met een kort verslag en enkele foto’s van de route.
De overige foto’s zullen we op onze Onedrive plaatsen en jullie per email een link sturen naar de juiste map. Gezichten van personen zullen we niet op onze website plaatsen in verband met de privacy regels.

Mocht je een keer niet mee kunnen lopen dan kun je de gemiste etappe altijd nog op eigen gelegenheid lopen.

Nog een praktische tip voor de wandelingen. Als het vochtig is, is het handig om een isolerend zitmatje mee te nemen om op te zitten. Een plastic zak helpt ook al, maar dat trekt wel koud op.

Deelname aan deze wandeling is gratis en geheel voor eigen risico.


CONTACTFORMULIER:

  Naam

  E-mail

  Adres

  Woonplaats

  Mobiel nummer

  Ik loop mee

  Heb je nog opmerkingen en/of suggesties?