Hanzestedenpad

Eerste etappe

Verslag wandeling Hanzestedenpad (2017 – 2019)

Het Hanzestedenpad loopt van Doesburg naar Kampen en is 122 km lang. Het loopt langs de IJssel op en passeert een aantal oude steden, de Hanzesteden, aan de IJssel. Daarnaast bevat dit pad nog 10 dagwandelingen met een totaal van 205 km. Nadat we in 2016 het Trekvogelpad afgerond hadden en ook het Grote Rivierenpad bijna af is, was het een goed voornemen om in 2017 met een nieuw pad te beginnen. Het Hanzestedenpad ligt niet al te ver van huis.

Op een mooie zaterdag in januari 2017 zijn we begonnen met dit pad. We hebben heb boekje van dit wandelpad via de website www.wandelnet.nl aangeschaft. In 2019 hebben we de laatste etappes gelopen.

Bijgevoegd vindt u hier de indeling van onze etappes, welke we inmiddels gelopen hebben en nog wat andere informatie, zoals het openbaar vervoer waar we gebruik van gemaakt hebben om van het eindpunt naar het beginpunt te reizen. Ook hebben we de exacte begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet.

Eerste etappe