Oude IJsselvallei dagwandeling (22,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 12 mei 2018: Oude IJsselvallei dagwandeling (22,5 km)

Op een warme zomerse en onverwacht zonnige dag in mei van bijna 25 graden hebben we deze etappe gelopen. We vonden het eerste gedeelte afwisselender en interessanter dan het tweede deel. De etappe liep voor het grootste deel over verharde wegen en paden. We zijn in de ochtend naar Doesburg gereden en hebben daar onze auto op een gratis parkeerplaats aan de Koepoortwal geparkeerd.

We waren meteen op de route. Het eerste stuk ging door de mooie binnenstad van Doesburg. Stukken daarvan hadden we al eerder gelopen tijdens de etappe van Brummen naar Doesburg. We verlieten al snel Doesburg. We liepen over de dijk langs het Zwarte Schaar. Het was hier een bloemenzee, heel mooi. Een paar kilometer verder verlieten we de dijk. We vonden hier snel een mooi bankje om heerlijk in de schaduw te zitten om onze meegenomen koffie te drinken.

Na onze koffie volgde nog een paar kilometer over rustige verharde wegen met grote open velden. Daarna bereikten we stukken bos. Het pad verliet eindelijk de verharde weg. Er volgde een paar kilometer door het bos wat inmiddels helemaal een zomers aanblik had. Een stukje voor Hummelo gingen we een smaller zigzaggend pad op. Daar stond een bankje precies op de juiste plek met een mooi uitzicht. Dat was een prima plek voor onze lunch.

Na onze lunch schampten we Hummelo. We moesten een zeer drukke weg oversteken. Maar de rust keerde snel weer terug. We bereikten plotseling een kleine heuvel, de Wrange Bult. Hier bovenop hadden we mooi zicht op het kasteel van Laag Keppel. Na nog een klein stukje door het bos en een wat opener stukje bereikten we al snel de Oude IJssel. Die was hier bij het kasteel van Laag Keppel schilderachtig mooi. Maar helaas duurde dit mooie stuk niet lang.

Nadat we Laag Keppel weer verlaten hadden. Moesten we lange stukken langs een vrij druk fietspad over de dijk langs de Oude IJssel lopen. Op een gegeven moment kwam er even een welkom ommetje door het landgoed ’t Mulra. Maar daarna moesten we opnieuw een lang stuk over het fietspad langs de Oude IJssel lopen. Op een gegeven moment ging het fietspad verder vanaf de IJssel verder. Het laatste stukje ging nog langs de IJsselkade waar we de beeldengroep de drie mannen passeerden. Daarna waren we snel weer bij de auto.

vorigevolgende