Brummen – Zutphen (16 km)

vorigevolgende

Zaterdag 14 oktober 2017: Brummen – Zutphen (16 km)

Na een tijd van zeer wisselvallig herfstweer kwam de zomer weer even helemaal terug. Kortom met de herfstkleuren, veel zon en ruim 20 graden was het een uitgelezen dag om er weer eens op uit te trekken. Op deze dag waren we met een groepje van zeven personen. Om half tien verzamelden we bij het station van Brummen. Zo tegen kwart voor tien vertrokken we. Eerst moesten we nog enkele honderden meters naar de route lopen.

Net voor het kasteel Engelenburg kwamen we op de route. Net voor de ingang van het kasteel boog de route af naar het noorden. Wij wilden nog wel eerst even naar binnenkijken om een blik van het kasteel en het terrein rondom op te vangen. Wij bleven aan de buitenkant van de slotgracht. Met de zon waren het prachtige plaatjes als je over het water heen keek. Het eerste gedeelte van de route liepen vrij veel door het bos afgewisseld met open terrein. Het was hier prachtig lopen. Daar waar de zon doorkwam voelden we meteen de warmte. Met het kleuren van de bladeren was dit echt genieten.

Het eerste gedeelte van de etappe was erg bochtig. Na een kilometer of vijf bereikten we rechtere wegen. We liepen een heel stuk langs de Oekensche beek, eerst langs de zuidelijke oever en iets verder langs de noordelijke oever, een recente verandering van de route. Vanaf de beek naar Voorstonden konden we gelukkig op een klein paadje parallel aan de weg lopen. Inmiddels hadden we trek gekregen. Maar we wilden doorlopen tot het meertje even voorbij Voorstonden. Langs dit meertje stonden een heel aantal bankjes, maar helaas bijna allemaal in de schaduw. Het meertje leverde idyllisch plaatjes op de zon op het water en de herfstkleuren.

Aan het einde van het meertje was er toch nog een bankje die gedeeltelijk in de zon stond en deze was nog vrij ook. Aangezien we met ons zevenen waren konden we er niet allemaal zitten maar gelukkig waren er enkele die een zitmatje hadden meegenomen. Het was een heerlijke rustplek. En eigenlijk wilden we hier wel blijven. Maar ja zo komen we natuurlijk niet weer thuis, dus toch maar weer verder.

Even verder bereikten we een asfaltweg met vrij veel verkeer. Bij Tonden maakten we nog even een ommetje over een mooi onverhard pad. Daarna was het toch wel gedaan met de mooie route, zeker omdat de officiële route afgesloten was vanwege werkzaamheden aan de tunnel onder het spoor door. We moesten daarom via de Tondenseweg een stukje naar het noorden. Daar liepen we even een stukje langs de N345 en daarna door een kleiner straatje met vrij veel huizen richting de IJssel, het eindpunt van de etappe.

Vanaf het eindpunt van de etappe zijn we naar het station van Zutphen gelopen. We hebben daar de etappe afgesloten op een terras bij het paviljoen aan de IJssel. Daarna zijn we naar het station gelopen en hebben we de trein terug naar Brummen genomen, wat slechts 5 minuten duurde. Hier stonden onze auto’s geparkeerd.

vorigevolgende