Almen – Gorssel (17,5 km)

vorigevolgende

Zondag 18 februari 2018: Almen – Gorssel (17,5 km)

Na een goede nachtrust in ietwat te zacht bed volgens Gijs hebben we eerst een stevig ontbijt genomen. Het had de afgelopen nacht flink gevroren, zo’n 5 graden.
Toen we om 10 uur het hotel verlieten was het in de schaduw nog helemaal wit. Dat leverde een paar mooie plaatjes op. We hadden ons dik aangekleed, inclusief thermokleding. Daardoor hadden we geen last van de kou.

We verlieten Almen al snel aan de noordoostkant. Via een klein rondje bereikten we het landgoed ’t Nijenhuis. We kwamen menige hardloper en mountain biker tegen. De route door ’t Nijenhuis ging over lange rechte zandpaden met mooie oude dikke bomen. Net voordat we Zutphen bereikten kwamen we langs een schilderachtig plekje, huize Den Dam. Daar stond een bankje heerlijk in de zon, een prima plek voor onze lunch.

Daarna hebben we nog even een extra rondje gelopen door de oostrand van Zutphen. We zijn hier op onze eigen manier doorgestoken naar de Berkel. We zijn nog even de hele drukke weg weer overgestoken. Daar hebben we de route van Zutphen naar Gorssel opgepakt. Deze liep eerst nog een stukje door Zutphen om daarna langs een rustig weggetje het Twentekanaal te bereiken.

We liepen even een stukje langs het Twentekanaal op en staken deze over bij de sluizen. We liepen even door het zuidelijk gedeelte van Eefde, staken de spoorlijn over om daarna door een mooi park aan de zuidrand van het noordelijk gedeelte van Eefde te lopen. Er volgde nog even een stukje door Eefde. Daarna liepen we verder over brede zandpaden naar Gorssel, een afwisseling van stukjes bos, open gedeeltes, enkele boerderijen en een aantal mooie optrekjes. Net buiten Eefde kregen we een uitgebreid gesprek met een lokale bewoonster, die hier haar dagelijkse rondje deed.

Net voor Gorssel kwamen we door een stukje bos. Daar ontmoetten we een echtpaar uit Apeldoorn die ook meteen een gesprek begonnen. Het was hier namelijk een bos met een flink aantal ooievaarsnesten. De eerste ooievaars waren net weer teruggekeerd. De man van dit echtpaar wilde hier speciaal naar toe om de ooievaars te bekijken. Inderdaad we zagen er een heel aantal.
Vanaf hier was het nog even lopen naar Gorssel, waar we om kwart voor drie aankwamen. De auto stond nog netjes op zijn plaats. Dit betekende weer het einde van een mooi wandelweekend.

vorigevolgende