Hasselt – Zwolle (17,5 km)

vorigeeinde

Zaterdag 2 maart 2019: Hasselt – Zwolle (17,5 km)

Het was weer even geleden dat we langs het Hanzestedenpad gelopen hadden. Dit was de een na laatste etappe van de extra dagwandelingen. We hebben deze etappe met Dianne, Evert Jan en Maarten en Marga gelopen. Om kwart voor negen vertrokken we van ons huis. Er was een heel licht motregentje. We hebben de auto op het eindpunt van de etappe geparkeerd op een parkeerplaats bij de bushalte “Het Engelse Werk”. We zijn met de bus via Zwolle station naar Hasselt gereden.

Om kwart over tien begonnen we met onze etappe. Inmiddels was het droog. De route ging eerst nog even door Hasselt. We liepen de brug over, het Zwarte Water over. Daar hadden we een mooi uitzicht op Hasselt. Na de brug volgde eerst een niet interessant stuk door de industrieterrein van Hasselt over een fietspad. Toen we bij de Zwolse Dijk aangekomen waren verlieten we Hasselt en liepen we richting het riviertje Zwarte Water. Daar konden we echt genieten van de mooie uitzichten over het water.

We passeerden een theetuin waar we dachten dat we koffie konden krijgen. Ze waren er wel druk aan het werk, maar helaas de tuin was nog gesloten omdat het nog het winterseizoen was. En we kregen het helaas niet voor elkaar om toch nog een kopje koffie te bemachtigen. Daarom vervolgden we onze weg maar weer.

Inmiddels waren we dicht bij de rand van Zwolle. Via het Stadsbroekpad met mooie knotwilgen langs het fietspad kwamen we de wijk Stadshagen binnen. Hier liepen we langs de kade van de Milligerplas. Wat hebben de bewoners hier een mooi plekje met een prachtig uitzicht over de plas. Aan het einde van de plas was een klein strandje met daarachter een restaurant. Die was gelukkig wel open. We hebben daar een heerlijk bakje koffie gedronken.

Na de koffie werden we verrast door een warm zonnetje. Wat heerlijk, het voelde echt als lente aan. We hebben hier meteen van geprofiteerd en even bovenop een picknickbank gezeten voor onze lunch. Er werd hier volop met de smartphones gespeeld. In eens was er even een zoek, maar die bleek wel heel erg goed opgeborgen te zijn en ook nog eens spontaan een oproep te plaatsen.
We vervolgden onze weg weer voor het tweede deel van onze wandeling. Het ging nu een stuk door de woonwijk Stadshagen.

We gingen onder het spoor door en kwamen in de wijk Westenholte. Hier volgden weer enkel mooie stukken. We kwamen langs een plas. Verderop liepen we over een mooi paadje langs de rand van de woonwijk. Op een gegeven moment ging deze over op een stil landweggetje. We kwamen bij de zuiveringsinstallatie. Daar moesten we toch echt even om heen. Nog even door het “Spoolde” over weer een klein landweggetje en dan onder de A50 door.

Hier kwamen we langs oude sluizen en oude bruggetjes. Wat zagen we daar, een bruidspaar met een bruid in het zwart gekleed. Dat is apart. Nog een klein stukje lopen en we kwamen bij het eindpunt bij de auto. We zijn nog even doorgelopen naar het “Engelse Werk”. Maar daar was niet al te veel te zien. Het was weer een mooie wandeling.

vorigeeinde