GR65 Via Gebennensis Pelgrims Route

Eerste etappe

Pelgrimstocht Nyon – Le Puy over de GR65 – Via Gebennensis

De GR65 – Via Gebennensis was het eerste deel van onze pelgrimstocht in 2019 naar Santiago de Compostela. De GR65 – Via Gebennensis is de pelgrimsroute vanaf Genève naar Le Puy. Daarvoor hebben we eerst ook nog ruim 30 kilometer van de Via Jacobi gelopen vanaf Nyon naar Genève.


Veldwezelt - Moersdorf

We hebben Nyon als startplaats van onze pelgrimstocht gekozen, zodat we één lijn vanuit huis naar Santiago zouden kunnen trekken wanneer we Santiago bereikt hadden. We hadden namelijk in de afgelopen jaren al de GR5 van Hoek van Holland naar Nice gelopen en ook andere paden in Nederland, zodat we inmiddels al een lijn konden trekken naar Nyon. We zijn op 26 juni 2019 begonnen in Nyon en we kwamen op 20 juli 2019 aan in Le Puy.

De pelgrimsroute van Nyon naar Le Puy was heel afwisselend. In Zwitserland liepen we vanaf Nyon over de Via Jacobi door velden en kleine dorpjes naar Genève. Genève is een bruisende stad waar we een dag extra bleven om zo iets meer van de stad te zien. Daarna liepen we door heuvels, laaggebergten en ook vlakkere stukken naar Le Puy over de GR65 – Via Podiensis. Dit gedeelte was behoorlijk stil met veel natuur, maar ook mooie stadjes en dorpjes. We zagen op dit gedeelte van onze pelgrims tocht maar weinig andere pelgrims.

Veldwezelt - Moersdorf

Vanwege de enorme hitte hadden we een lastig begin van onze pelgrimstocht. We hadden daarom enkele extra rustdagen ingelast in het eerste deel van de route. Na Yenne was de hitte niet zo intens meer en kwamen we goed op gang met onze pelgrimstocht naar Santiago over de GR65 – Via Gebennensis.

In het menu aan de rechterkant vind je een link naar alle etappes op dit stuk van onze pelgrimstocht.

Eerste etappe