Frangy – Serrières en Chautagne (23 km)

vorigevolgende

Donderdag 4 juli 2019: Frangy – Serrières en Chautagne (23 km)

Ook op deze ochtend zijn we ook weer vroeg opgestaan, om half zes. Anja had de hele nacht geslapen, maar Gijs wat minder. Dat zou ook gedurende de rest van de pelgrimstocht vaak voorkomen. Gijs heeft niet meer dan zeven uur slaap nodig, terwijl een typische nachtrust op de camino over het algemeen meer dan acht uur is. Voordat we gingen wandelen hebben we in de hotel kamer eerst het gekochte gebakje (Flan) en druiven gegeten. Daarna hebben we ingepakt en zijn we om half zeven vertrokken voor onze etappe.

Het was een heerlijke ochtend om te wandelen. Aanvankelijk zat de zon nog wat achter de wolken. Binnen enkele honderden meters verlieten we Frangy. Eerst liepen we nog een stukje over een verharde weg. Al snel ging de GR65 over in graspaadjes. We moesten hier een paar honderd meter omhoog over een redelijk steile route. We kwamen door verschillende kleine dorpjes. Vooral Tagny had prachtige huizen. In één van de volgende dorpjes, Designy hebben we een kerkje bezocht en onze stempel van de dag gehaald in een ruimte naast het gemeentehuis, waar je ook vers water kon tappen. In het bushokje van dit dorp hebben we een rustpauze genomen en wat gegeten.

Ook op deze dag ging de temperatuur snel omhoog. Uiteindelijk werd het ruim 30 graden. De route was aardig heuvelachtig, todat we de rivier de Rhone bereikten. We besloten om door te lopen tot Serrières en Chautagne. Daar was namelijk een camping met zwemgelegenheid. Op een picknick plaats vlakbij de Rhone was een picknickplaats, waar we geluncht hebben. We waren hier zeker niet de enigen.

Na onze lunch liepen we een paar kilometer langs de Rhone. Eerst was het een brede weg, dat verderop veranderde in een smal pad. Op een gegeven moment moesten we ineens weer steil omhoog weg van de Rhone. Deze klim duurde niet lang. Daarna liepen we een stukje door landerijen en kwamen we langs een industrieterrein.

Aan het begin van het dorpje Mathy-Dessous kwamen we langs een grote alternatieve tuin. Daar waren allerlei beelden en opgeplakte affiches die Anja’s interesse wekten. Toen we daar even stonden kwam de bewoner langs. Hij kwam net uit een grote tuin aan de overkant van het weggetje en zag ons en dat wij pelgrims waren. Hij bood ons aan om in zijn tuin frambozen en bessen te eten. Er waren met name heel veel struiken met rode bessen. We hebben er heerlijk van gegeten.

De laatste kilometer liepen we langs een drukke weg naar Serrières en Chautagne.
We liepen door naar de camping. Toen we bij de ingang stonden zei de eigenaar vanuit een bovenraam van zijn woning dat de camping vol was en verwees ons door naar een huis tegenover de camping. Daar konden we om onderdak vragen. De volgende dag toen we verder liepen en langs de camping kwamen bleek de camping helemaal niet vol te zijn, maar de eigenaar had blijkbaar geen zin in langs reizende pelgrims. Ook in het huis tegenover de camping hadden ze geen zin om pelgrims te ontvangen.

Wij zijn toen teruggelopen naar het centrum van het dorpje. Daar was nog een kleine herberg waar er nog plaats voor ons was. We hebben daar eerst een biertje gedronken en ons daarna gedoucht en ons wasje gedaan. We hebben daar ook s’ avonds gegeten.

vorigevolgende