Bossey – Genève (23,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 27 juni 2019: Bossey – Genève (23,5 km)

We begonnen onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela precies aan het begin van de eerst hittegolf van de zomer. Het was op deze dag weer zonnig en heet. De temperatuur liep op naar 34 graden. En er stond als meteen een behoorlijk lange etappe voor de boeg van 23 km naar Genève. Daarom stonden we heel vroeg op, om half zes met het doel om het grootste deel van onze etappe voor de middag te lopen.

Om kwart over zes begonnen we met onze etappe. Het begin van de etappe was mooi en nog niet zo warm. Zo af en toe zagen we het meer van Geneve mooi liggen. We liepen vooral het eerste deel over stille paadjes en weggetjes. Soms was het even een uitdaging om op de route te blijven. Maar Het GPS systeem op onze mobiel hielp ons om de juiste route te volgen. Buen Camino werd ons regelmatig toegewenst.

Halverwege de etappe deden we nog een paar boodschappen bij Migros in Versoix. Daar in de buurt zijn we ook even een kerkje in geweest. Hier kwamen we onderweg de eerste groep pelgrims tegen. De meesten liepen maar enkele dagen. Eén persoon van de groep was van plan om helemaal naar Santiago de Compostela te lopen. Na het middaguur werd de hitte steeds intenser en hebben we heel rustig aangedaan. We kwamen langs de internationale vergaderplaatsen. We zagen vele diplomaten auto’s. Net na deze internationale vergaderplaatsen volgde de botanische tuin. We zijn er nog even in geweest. We hebben daar even gezeten en gekeken naar de vogels en eenden die hier zwommen in het water.

Op een gegeven moment kwamen we aan de rand van Genève bij het meer van Genève. Toen we in het centrum van Genève kwamen zijn we de rivier de Rhône overgestoken. Vanaf dat punt was het nog ongeveer een kilometer naar ons appartement dat even buiten de pelgrimsroute lag. We moest even wachten totdat er iemand kwam die ons naar onze kamer bracht op de vijfde etage. Helaas was de lift buiten werking en moesten we via trappen omhoog. Vanwege de hitte en het ongemak had de vrouw die onze sleutel bezorgde nog even 2 flesjes water en een reep tomblerone chocolade voor ons gehaald. Er was geen airco in het appartement. Het was er daarom erg heet, bijna niet te harden. We hebben er wel zelf gekookt. Tijdens het koken stonden bij Gijs de zweetdruppels op zijn gezicht en op zijn rug. Zelfs van het eten werden we bezweet.

Na het eten zijn we nog even naar buiten geweest om af te koelen, alhoewel het buiten ook nog warm was. We vonden een bankje waar we even konden zitten. Maar dat lokte de zwervers aan. Eén van hen kwam naar ons toe. Hij gaf ons een hand om te laten zien dat hij niets kwaads in de zon had. We bleven toch maar niet al te lang zitten.

In de avond deden we de ramen van het appartement wijd open. Gelukkig hielp dit wel om het appartement af te laten koelen. Daardoor konden we gelukkig ook nog redelijk slapen.

vorigevolgende