Revel Tourdan – Chessieu (23,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 13 juli 2019: Revel Tourdan – Chessieu (23,5 km)

Het was een heerlijke dag om te lopen, een maximum temperatuur van 28 graden, zonnig en een stevige wind die het aangenaam maakte. Om half zeven zijn we opgestaan en zeven uur zaten we aan het ontbijt. Het was een typisch simpel Frans ontbijt, stokbrood met jam, koffie en sinaasappelsap. Even voor achten verlieten we de herberg. We konden in het dorpje nog een vers broodje en wat voor het avondeten kopen, want er zouden deze dag verderop wellicht geen andere winkels meer te vinden zijn.

Iets na achten begonnen we met onze etappe. We liepen bijna meteen verkeerd, want we waren te veel aan het kletsen en letten daarom niet op. Daardoor liepen we een halve kilometer te ver. Gedurende het eerst deel van de etappe ging het nog behoorlijk op en neer. Later moesten we nog een keer 100 meter naar beneden en weer 100 meer omhoog. Verder was de route redelijk vlak.

Het was een lange etappe van 24 kilometer plus nog zeker anderhalve kilometer naar de camping. We namen de GR65 variant, die was wat korter en ook heel rustig. De eerste zeven kilometer ging nog langs de officiële GR65 route. Het ging hier even nogal zigzaggend heen en weer om zo onder de TGV spoorlijn te kunnen doorgaan.
Daarna volgde er een klim naar een schuilhut met picknickbank. Dat was perfecte plaats om even te rusten en wat te eten. Op dit punt kozen wij de GR65 variant en ook pelgrimsroute variant. Net voor Assieu kwamen we weer op de officiële GR65 route.

De GR65 passeerde Assieu aan de noordelijke kant. Wij zijn Assieu even ingelopen. De kerk was helaas dicht. Maar een bar, even verderop, was wel open. Wij vroegen om koffie met iets erbij. Er was niet veel keuze. Uiteindelijk kozen we voor fruit, een heerlijke perzik. Dat was ook nog eens gezond. We kregen ook twee appels, die we meegenomen hebben, maar die bleken later niet goed meer te zijn.

Na deze tussenstop zijn we doorgelopen tot Chessieu. We wilden daar kamperen, maar we waren er niet zeker van of er wel echt een camping was. Ook zagen we geen borden naar een camping aan het begin van Chessieu. We gingen het toch maar proberen en verlieten de GR65 richting de camping, zoals deze op de kaart van de allecampings website stond. We vroegen het aan de kinderen die we onderweg tegenkwamen of ze wisten of er een camping was, maar ze wisten het niet. Toen kwamen we langs een huis, waar de man ons kon vertellen dat er wel een camping was.

We liepen nog een stukje verder en inderdaad er was toch een camping die mooi bij een vennetje lag. Maar verder was de camping heel simpel en verouderd. De camping had slechts één ster en er was bijna niemand op de camping. We hadden wel een goed plekje in de schaduw. In de verouderde bar bij de camping hebben we een biertje gedronken. Zelf hebben wat simpels gekookt en dat hebben we op een bankje bij het vennetje gegeten. Het was hier lekker stil. De afwasbakken hadden geen warm water, waren vreselijk vuil en waren blijkbaar al tijden niet meer schoongemaakt. Heet water voor de afwas hebben we in de douche gehaald. Daarna hebben we nog een tijdje aan het vennetje gezeten voordat we gingen slapen.

vorigevolgende