GR21

Eerste etappe

GR21 Le Tréport – Le Havre (2021)

De GR21 is een lange afstand wandelroute route in Frankrijk vanaf Le Tréport naar Le Havre. Wij liepen de GR21 in zijn geheel van 22 september tot en met 30 september 2021. We hebben dit gedaan als onderdeel van onze wandeltocht van Breskens naar Le Havre.

Een krijtrotsen kustlijn kenmerkt de GR21. Na de zandstranden was het bijzonder om langs een totaal andere kustlijn te lopen. Het deel vanaf Le Tréport tot aan Etretat ging hele stukken langs de kustlijn met een groot aantal klimmetjes, daarentegen waren de stukken landinwaarts een stuk vlakker.

We vonden de GR21 tussen Le Tréport en Etretat een prachtige route om te lopen. We vonden de krijtrotsen bij Etretat het meest indrukwekkend. De rotsbogen bij Etretat zijn uniek.

Het laatste deel vanaf Etretat tot aan Le Havre gaat het binnenland in. Dit deel vonden we wat saai. We moesten op het laatst nog een flink aantal kilometers door het stedelijk gebied van Le Havre totdat we het eindpunt van de GR21 bereikten bij het station van Le Havre.

In juni 2022 zijn we vanaf Le Havre verder gegaan. We hebben we ommetje gemaakt via Tancarville om zo de Seine over te steken. Tot een stukje voorbij Tancarville hebben we de GR2 gevolgd. Daarna hebben we tot aan Berville hebben grotendeels de GR224 gevolgd en een stukje onze eigen route gekozen om zo de GR223 te bereiken.

Op de E9 info pagina hebben we een link naar een excel bestand toegevoegd met een overzicht van al onze etappes. Deze informatie bevat onder andere de afstand van de etappe en wanneer we de etappe gelopen hebben. Daarnaast hebben we wat andere informatie toegevoegd, zoals overnachtingsadressen, supermarkten en restaurants.

We hebben de informatie op onze website met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Eerste etappe