GR21

Eerste etappe

GR21 Le Tréport – Le Havre (2021)

De GR21 is een lange afstand wandelroute route in Frankrijk vanaf Le Tréport naar Le Havre. Wij liepen de GR21 in zijn geheel van 22 september tot en met 30 september 2021. We hebben dit gedaan als onderdeel van onze wandeltocht van Breskens naar Le Havre.

Een krijtrotsen kustlijn kenmerkt de GR21. Na de zandstranden was het bijzonder om langs een totaal andere kustlijn te lopen. Het deel vanaf Le Tréport tot aan Etretat ging hele stukken langs de kustlijn met een groot aantal klimmetjes, daarentegen waren de stukken landinwaarts een stuk vlakker.

We vonden de GR21 tussen Le Tréport en Etretat een prachtige route om te lopen. We vonden de krijtrotsen bij Etretat het meest indrukwekkend. De rotsbogen bij Etretat zijn uniek.

Het laatste deel vanaf Etretat tot aan Le Havre gaat het binnenland in. Dit deel vonden we wat saai. We moesten op het laatst nog een flink aantal kilometers door het stedelijk gebied van Le Havre totdat we het eindpunt van de GR21 bereikten bij het station van Le Havre.

U kunt de indeling van onze etappes vinden op de E9 – Kustpad hoofdpagina. Hier vindt u hier de indeling van onze etappes, de afstand, wanneer we ze gelopen hebben, waar we overnacht hebben en nog wat andere informatie, zoals supermarkten en restaurants. Ook hebben we de begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet.

We hebben de informatie op onze website met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Eerste etappe