La Côte St André – Revel Tourdan (22 km)

vorigevolgende

Vrijdag 12 juli 2019: La Côte St André – Revel Tourdan (22 km)

We sliepen in een kamer aan de achterkant van het hotel. Het was lekker stil en hebben heerlijk geslapen. Om zes uur zijn we opgestaan. We besloten om niet in het hotel te ontbijten, maar vroeg weg te gaan. We hebben in de hotelkamer een de vorige dag ingeslagen krentenbroodjes en banaan gegeten plus een flesje sap van hotel. Om zeven uur gingen we weer op pad. Het werd een zonnige warme dag, met een maximum temperatuur van 31 graden. Er waren niet al te veel heuvels en het was een niet al te opwindende etappe.

We waren iets na tien uur in Faramans en hadden inmiddels al tien kilometer afgelegd. Daar hebben we een lekker volkorenbroodje gekocht. Veel meer was er trouwens niet te krijgen. Ook het verwachte terrasje voor onze koffiepauze was er niet. We zagen hier twee pelgrims voor ons lopen met een kleine hond. Die hebben we later nog een paar maal ontmoet.

Na Faramans liepen we over lange rechte weggetjes door de velden zonder bomen. Het was hier best behoorlijk warm. De twee pelgrims met de hond bleven steeds een paar honderd meter voor ons lopen. We kwamen hier ook een andere pelgrim tegen die van Santiago de Compostela weer op weg was naar huis in Turijn. Zo hoor je een camino echt te lopen, van huis uit vertrekken, naar Santiago de Compostela lopen en daarna weer terug naar huis lopen.

Een kilometer voor Beaurepaire begonnen we met een klim naar dit plaatsje. In het centrum ontmoetten we de twee pelgrims met de hond. We hebben even met hen gepraat. Het waren Duitsers. De man was ontslagen en daardoor zijn werk kwijtgeraakt. Ze hadden stuk grond in Portugal gekocht en wilden daar gaan wonen. Ze wilden als markering naar Santiago de Compostela lopen.

Wij hebben in dit plaatsje op een bankje in het centrum brood gegeten en daarna een mooi kerkje bezocht. Hierna was het nog zo’n zeven kilometer lopen naar ons eindpunt van deze dag, Revel Tourdan. Het was een gemakkelijke route. We kwamen daar om half drie aan en vonden het genoeg voor deze dag. De herberg die wij gereserveerd hadden was niet open, maar er stond wel een telefoon nummer voor pelgrims. We hebben dit telefoonnummer gebeld en konden via de zijdeur naar binnen. We waren de enige gasten voor deze dag. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in de kamer hebben we lekker gedoucht en nog even het kerkje vlakbij onze herberg bezocht. Anja vond de ramen schitterend.

Om vijf uur waren we weer terug in de herberg. Inmiddels was de eigenaar aanwezig. We hebben daar een biertje gedronken en nog even wat gerust. In de avond heeft de eigenaar va de herberg een pelgrimsmaal voor ons bereid.

vorigevolgende