Les Setoux – Montfaucon en Velay (16,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 17 juli 2019: Les Setoux – Montfaucon en Velay (16,5 km)

Ondanks de toch wel drukke slaapplaats en wat gesnurk, hebben we toch nog redelijk goed geslapen. We hebben de spullen eerst ingepakt en zijn daarna teruggelopen naar het restaurant voor ons ontbijt. Het was simpel, en echt op zijn Frans. Wij waren de eerste die op weg gingen, maar we hadden alle tijd, want de etappe van deze dag was kort. Men zei dat dit een gemakkelijke etappe zou zijn. Maar dat viel toch wel wat tegen met zo’n 500 meter stijgen en 800 meter dalen. Ondanks de hoogte was het toch nog een warme dag met veel zon.

De etappe begon gemakkelijk, maar na enkele kilometers kwam er wel een stevige afdaling gevolgd door een klim en zo kwamen er nog een paar. Het was wel een mooi afwisselend stuk om te lopen. Tijdens een langere pauze kwamen twee Franse dames die bij ons op de kamer in Les Setoux overnacht hebben even bij ons zitten, moeder en dochter. We hebben nog even met hun gesproken. Er waren hier ook heel wat bosbessen, waar we lekker van gegeten hadden. Dat kwam extra goed uit omdat we op deze dag nog geen fruit gegeten hadden en het ook niet meer bij ons hadden.

Even later kwam de jongeman uit Oostenrijk ook weer voorbij. Dat was de laatste keer dat we hem zouden zien. Ook na de pauze bleef de route behoorlijk op en neer gaan. De laatste kilometers waren voornamelijk een afdaling naar Montfaucon. Iets na drie uur kwamen we daar aan. We hebben eerst een stempel voor ons paspoort gehaald bij de VVV. Daarna was het nog een paar honderd meter lopen naar onze overnachtingsplaats. Het was een heel aparte, alternatieve gite d’étape. De hele inrichting was in een kleurrijke New Age stijl. Wij hadden een kamer voor ons zelf maar met gedeelde badkamer.

Nadat we ons gedoucht hadden en het wasje gedaan hebben zijn we nog even het stadje ingelopen. We hebben een paar boodschappen gedaan en twee kerken bezocht. Vooral de tweede was erg mooi en die hebben we goed bekeken.

S’avonds hebben we gegeten in de gite d’étape samen met de gastheer en gastvrouw, een andere pelgrim, Elfriede, uit Duitsland en een paar goede kennisen van de gastheer en gastvrouw. Het was een bijzondere vegetarische maaltijd, salade met van alles erin en eierkoek, kaas en ijs voor toe.

Elfriede was meteen in gesprek met ons. De volgende dag hebben we nog een stuk samen op gelopen en ook een paar dagen later liepen we gezamenlijk le Puy in. Het was hier heerlijk rustig en koelde in de avond lekker af. We konden hierdoor heerlijk slapen.

vorigevolgende