Montfaucon en Velay – St Jeures (20 km)

vorigevolgende

Donderdag 18 juli 2019: Montfaucon en Velay – St Jeures (20 km)

Ook al was dit een bijzonder adres, het ontbijt in de ochtend was typisch Frans, muesli, stokbrood, jam en koffie. Het was wel lekkere eigengemaakte jam. Tegen acht uur vertrokken we voor onze volgende etappe. We hebben in Montfaucon eerst nog brood en fruit gekocht. Het was minder vlak dan we dachten, want we hadden toch weer ruim 500 honderd hoogtemeters te overwinnen. Opnieuw was het warm en zonnig.

Al snel na het verlaten van Montfaucon werd het weer stil, precies wat een pelgrim nodig heeft. Het was een mooie rustige route om te lopen. Een stukje voor Tence begon een afdaling. Daar zagen we langs de weg een boom, waar we onder konden zitten voor onze eerste lunchstop. Even later kwam Elfriede uit Duitsland ook op dit punt aan. We zijn toen samen doorgelopen naar het stadje Tence. Omdat we dachten dat we elkaar wellicht niet meer zouden zien hebben we e-mail adressen uitgewisseld.

Wij gingen het centrum van Tence in om nog wat proviand te kopen, want daarna zou er de eerste 30 km niets meer komen. Deze winkel was naast de kerk, die we ook nog even bezocht hebben. Na dit uitstapje moesten we weer een paar honderd meter terug naar de route. We daalden af naar de rivier, staken de rivier over en vervolgde onze weg aan de overkant van de rivier. We kwamen langs een sportpark, daar waren een aantal banken. We hebben daar nog wat gerust en gegeten. En wie was daar, Elfriede.

Na deze pauze zijn we weer een stukje samen opgelopen. Het ging eerst een stukje langs een drukke weg, waarna het weer veel rustiger werd. Wat verderop ging Elfriede iets sneller omhoog en zijn we weer onze eigen weggegaan. Ons resterend stuk naar St Jeures ging over een mooie wandelroute.

Toen we aankwamen in St Jeures was het bij een picknicktafel in het centrum een reünie van pelgrims. We zagen hier Elfriede en het Duitse stel met de kleine hond, die op weg zijn naar Portugal, dat we een week eerder ook ontmoet hadden bij Faramans. En even later kwam er ook nog een Zwitsers gezin aan.

Na de reünie zijn we eerst nog even in de kerk geweest. Daarna zijn we nog een paar honderd meter doorgelopen naar overnachtingsplek. Het bleek dat afgesproken kamer met eigen badkamer niet meer beschikbaar was. We kregen een andere nogal kleine kamer toebedeeld met een gemeenschappelijk badkamer. Daardoor ging de prijs van de overnachting met 20 Euro naar beneden. Er was namelijk plotseling een vriendenkring van 14 personen gekomen, die ervoor zorgde dat het heel erg vol was in de gite d’étape. In de avond was er eerst een aperitief in de tuin voor alle gasten. Daarna werd het avondeten binnen geserveerd.

vorigevolgende