Neydens – Charly (12 km)

vorigevolgende

Dinsdag 2 juli 2019: Neydens – Charly (12 km)

Na een goede nachtrust en een goed ontbijt in het Ibis hotel maakten we na twee rustdagen weer een nieuwe start met onze pelgrimstocht. Omdat deze eerste etappe niet al te lang was besloten we niet heel vroeg weg te gaan. We vonden acht uur een mooie tijd om te vertrekken. Het was tenslotte een stuk koeler, maar altijd nog zo’n 30 graden in de middag. Na de buien van de afgelopen nacht was de zon weer gaan schijnen.

Wat betreft de eerste etappe hadden we weinig keus over het eindpunt, want na Charly waren er 15 kilometer geen overnachtingsmogelijkheden. Meer dan 25 kilometer door een behoorlijk bergachtig gebied vonden we te veel. We moesten eerst 1 km terug naar de GR65, dat was vlakbij de camping waar we één nacht doorgebracht hadden. We werden er onderweg heel vaak aan herinnerd dat we op weg waren naar Santiago de Compostela. We vonden het heel fijn dat het nu een stuk stiller en eenzamer werd.

Vanaf Neydens ging het meteen behoorlijk omhoog naar Verrièrres. Aan het begin van Verrièrres stond een mooie kapel met uitzicht over Genève en het meer. Nadat we door het plaatsje zelf gelopen hadden volgden er onverharde paden en kleine weggetjes. Het was een mooie wandelroute. In Beaumont hebben we een klein oud kerkje bezocht. We werden in dit dorpje ook aangesproken door lokale bewoonster. Ze vond het heel interessant wat wij doen.

Vanaf Beaumont ging het nog verder bergopwaarts. We ontmoetten daar een Duitse vrouw die alleen liep. Haar kinderen waren op kamp. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om een stuk van de pelgrimsroute te lopen. Ze wilde in ongeveer twee weken naar Le Puy lopen.

Vanwege de kort etappe waren we al heel vroeg dicht bij ons eindpunt. Om half twaalf bereikten we Mont Sion. We kwamen langs een wel heel bijzondere tuin die helemaal in kerstsferen was ingericht. In Mont Sion hebben we even een rustpauze genomen en daar koffie gedronken.

Vanaf Mont Sion was het nog een klein stukje tot Charly, waar we even voor 13:00 aankwamen. We spraken nog even met de Duitse vrouw. Zij vond het nog te vroeg om te stoppen en besloot nog 15 kilometer verder te lopen.

We verbleven hier in de gite d’étape. Wij waren de enige gasten en dat zou zo blijven. Je kon een plek kiezen en het geld in een envelop doen. In de middag hebben we lekker rustig aangedaan. We hebben nog even in het dorpje en het kerkje gekeken. We moesten hier zelf voor onze warme maaltijd zorgen en dus zelf koken. We wisten dit en hadden de benodigde ingrediënten meegenomen in onze rugzakken. Er was wel een ingerichte keuken om zelf te kunnen koken. Toen het donker begon te worden zijn we gaan slapen. We werden eerst nog wel een tijdje wakker gehouden door onweer en stortregen.

vorigevolgende