Chavanay – Bourg Argental (24,5 km)

vorigevolgende

Maandag 15 juli 2019: Chavanay – Bourg Argental (24,5 km)

De volgende ochtend stonden we weer om zes uur op. Nadat we de spullen ingepakt hadden en ontbeten hadden waren we even na zeven uur klaar voor vertrek. Het was een echte koele dag, nog geen 25 graden. Dat was een verademing voor het wandelen. Anja was ook weer helemaal uitgerust van de vermoeienissen van de vorige dag. Het was ons idee om naar St Julien te lopen en daar te gaan kamperen. Daar waren we al ruim voor half drie. Het ging prima, daarom hebben we er nog maar 6 kilometer extra gelopen tot de camping bij Bourg Argental.

Roland was inmiddels ook opgestaan en klaar voor vertrek. Hij liep met ons mee tot we bij St Julien waren. Dat gaf ons de gelegenheid om uitgebreid met hem te praten. Hij was 24 jaar en min of meer vastgelopen in zijn leven en op zoek naar zichzelf. We merkten dat hij de dingen al wel op een rijtje begon te krijgen en wat voor hem de echte prioriteit zou zijn. Enkele dagen later was hij ons al even vooruit en lazen wij in een boek dat in de kerk lag om wat in te schrijven, dat hij een besluit genomen had voor zijn toekomst. Dat was heel mooi om te lezen.

Er waren op deze dag veel wolken en het was echt koel. Later kwam er wel meer zon, maar heet was het niet. We hadden op deze dag een mooie afwisselende route. Wij liepen vrij veel over onverharde paden. Het ging behoorlijk op en neer, maar in totaal meer omhoog want we eindigden 300 m hoger.

Vanaf Chavanay ging het meteen behoorlijk omhoog. We kwamen langs een mooi kapelletje. Daar was ook een mooi uitzicht over de omgeving. Daarna gingen we op en neer door de velden en de wijngaarden. We kwamen wel door een paar kleine dorpjes, maar de meesten zagen we links van ons wat lager in het dal liggen. Bij een oversteek van een klein stroompje hebben we een rustpauze genomen om wat te eten.

In St Julien hebben we afscheid genomen van Roland. We zouden hem de volgende dag nog één keer zien in Les Setoux, waar hij een stuk later zou aankomen dan wij. Voor ons volgde nog een behoorlijke heuvel en een vervelende afdaling over losse stenen.

Onderweg werden we gepasseerd door een pelgrim uit Slowakije. Dat was een jonge man die zo’n 45 kilometer per dag liep en ergens in de velden ging overnachten in een bivakzak. Hij was van plan om in de tweede helft van augustus in Santiago aan te komen en hij was van thuis begonnen. Op afdaling passeerden we een gezin met vier nog niet zulke oude kinderen, die ook een stuk van de pelgrimsroute door Frankrijk liepen. Tegen het einde van de etappe zagen we nog een zwarte slang van ongeveer een halve meter lang, deze was waarschijnlijk niet giftig. Gelukkig hebben we er niet op getrapt.

Toen we de camping opliepen zagen we een oudere Duitser met bijna geen geld. Hij fietste met een mountainbike naar Santiago de Compostela. Hij vroeg of hij een klusje mocht doen op de camping voor zijn overnachting, Maar hij mocht niet op de camping blijven en heeft uiteindelijk op een bankje in een park geslapen. Dat hoorden we de volgende dag toen we hem weer ontmoetten in Les Setoux.

Onze kampeerplaats was naast een kabbelend riviertje. Nadat we de tent opgezet hadden, hebben we boodschappen gedaan bij de Carrefour, die enkele honderden meters van de camping lag. Op de camping konden we een tafel en stoelen pakken, wat ons verblijf een stuk geriefelijker maakte.

vorigevolgende