GR5A

Eerste etappe

GR5A Sluis – De Panne(2021)

De GR5A is een lange afstand wandelroute route in België. Wij hebben daarvan alleen het gedeelte gelopen dat samenvalt met de E9. Dat is het gedeelte vanaf Sluis in Zeeuws Vlaanderen tot aan De Panne bij de Franse Grens. We hebben dit in zes dagen gelopen van 29 augustus tot en met 3 september 2021 als onderdeel van onze wandeltocht van Breskens naar Le Havre.

Het eerste deel van dit gedeelte van de GR5A gaat door het binnenland via Brugge. Brugge is een schilderachtige oude stad in België. We hebben twee nachten in het centrum van Brugge overnacht aan het Marktplein. Ook hebben wij de alternatieve route door het centrum genomen om zo extra van deze stad te kunnen genieten.

Na drie dagen lopen in België bereikten we de kust bij De Haan. Vanaf De Haan was het nog drie dagen lopen tot De Panne. De kust in België bestaat veelal uit brede zandstranden. Daarentegen is het duinengebied over het algemeen vrij smal behalve het gedeelte dicht bij Frankrijk.

We vonden de kustlijn in België wat tegenvallen doordat er een verkeersweg vlak langs de kust oploopt en doordat er heel veel flats langs de lange boulevards staan. Er waren wel enkele mooie natuurgebieden. Vooral de Belgische “Sahara” dicht bij de Franse grens was een uniek duinengebied.

Op de E9 info pagina hebben we een link naar een excel bestand toegevoegd met een overzicht van al onze etappes. Deze informatie bevat onder andere de afstand van de etappe en wanneer we de etappe gelopen hebben. Daarnaast hebben we wat andere informatie toegevoegd, zoals overnachtingsadressen, supermarkten en restaurants.

De informatie op onze website is met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Eerste etappe