Nieuwpoort – De Panne (18 km)

vorigevolgende

Vrijdag 3 september 2021: Nieuwpoort – De Panne (18 km)

Deze dag was het uit een heel ander vaatje tappen met zware stukken door mul duinzand. Gelukkig begon de dag met een goed ontbijt na een prima nachtrust. Ook het weer was perfect, zonnig en zo’n 20 graden.

We liepen eerst weer een kilometer terug naar de GR5A.
De eerste kilometers van de etappe waren nog gemakkelijk. Ze gingen over de boulevard van Nieuwpoort, waar we nogmaals ons konden verwonderen over al de flats langs de kust.

Daarna liepen we nog even langs het strand en toen begon het echte werk. Het was afgelopen met de verharde duinpaden. We werden meteen getrakteerd op een echt mul zandpad wat ook nog eens flink op en neer ging. Gelukkig hadden we op deze dag net de wandelstokken tevoorschijn gehaald.

Toen we een stukje op weg waren in de duinen liepen we ook nog eens een stukje fout, zodat we op een paar extra flinke zandheuvels getrakteerd werden. Mooi was het wel, maar ook zeer vermoeiend. Net voor Oostduinkerke kwamen we even op beter beloopbare paden. Toen we langs Oostduinkerke op weer door een zeer mul zanderig stuk moesten lopen besloten we door te steken naar een weg die langs de rand van Oostduinkerke liep om zo een stukje zeer mul zand te mijden. Even verder kwam de GR5A ook op deze weg.

Bij de N330 zijn we even afgeweken van de route om boodschappen te doen voor de lunch. We hebben daar meteen alvast wat gegeten om de reserves weer wat aan te vullen. Daarna pikten we de route weer op. Eerst ging het nog even langs de straten. Kort daarna gingen we de Doornpanne in, een prachtig duingebied. Ook hier zaten zeer zanderige stukken in.

Bij Koksijde aangekomen maakten we even een ommetje langs de Hoge Blekker, een prachtig uitzichtpunt over de duinen en enkele vennetjes. Dit pad leidde ons naar het zeer zanderige artiesten pad. Al ploeterend kwamen langs menige foto die daar tentoongesteld stonden. Het bleef een afwisseling van zanderige paden en dan weer enkele verharde wegen tot Saint Idesbald.

In Saint Idesbald volgden er enkele verharde wegen zodat we even konden uitrusten van de vermoeienissen. Na dit dorp volgde er een klein bosgebiedje totdat we Oosthoek bereikten. Hier hebben we een gezeten voor de tweede lunchpauze.

Na Oosthoek gingen we opnieuw een zeer zanderig duingebied in. We besloten om hier maar wat binnendoor te gaan richting ons hotel in De Panne. Dit hotel had een Aziatische eigenaar. Hij was de eerste die ons CoronaCheck App wilde zien. Hij suggereerde dat we zelf de volgende ochtend maar ons ontbijt moesten regelen. Gijs heeft daarom nog wat extra inkopen gedaan in de supermarkt. In de avond hebben we in het centrum van De Panne gegeten op een verwarmd terras. Daarna hebben we nog even de corona verklaring voor Frankrijk ingevuld.

vorigevolgende