E9 – Kustpad

Eerste etappe

Europese wandelroute E9 – Kustpad (2018 – …)


Veldwezelt - Moersdorf

Veldwezelt - Moersdorf

De Europese wandelroute E9 – Kustpad is één van de langeafstand wandelpaden in Europa en loopt vanaf Portugal tot Estland. Deze route bevat nog wel een aantal niet gemarkeerde stukken.

Nadat we de GR5 afgerond hadden, hebben we nagedacht over een nieuw project. Omdat de zee een grote aantrekkingskracht heeft voor met name Anja besloten we de Europese wandelroute E9 te gaan lopen. Aangezien deze route duizenden kilometers lang is zien we wel hoe ver we hiermee komen.

Als eerste hebben we het Nederlandse Kustpad gelopen. Het enige gedeelte wat we overgeslagen hebben is de Afsluitdijk. Dit werd veroorzaakt door de jarenlange werkzaamheden op de Afsluitdijk, waardoor deze afgesloten is voor wandelaars.

In 2021 zijn we verder gegaan in Zuidwestelijke richting door België en een stuk Frankrijk in tot aan Le Havre. In België volgden we de GR5A en in Frankrijk de GR120 en de GR21.

We hopen in een volgend jaar verder te lopen door Normandië en Bretagne.

Op de E9 info pagina hebben we een link naar een excel bestand toegevoegd met een overzicht van al onze etappes. Deze informatie bevat onder andere de afstand van de etappe en wanneer we de etappe gelopen hebben. Daarnaast hebben we wat andere informatie toegevoegd, zoals overnachtingsadressen, supermarkten en restaurants. Ook hebben we de begin en eindpunten en de opstappunten voor het openbaar vervoer op het bijgevoegde kaartje rechts gezet.

Het kaartje aan de rechterkant laat zien hoe wij de route gelopen hebben. Op enkele punten wijkt deze wat af van de officiële route. Verder zijn er regelmatig routeaanpassingen die wij niet meegenomen hebben. Wij adviseren om gebruik te maken van de gepubliceerde materialen en wandelgidsen, die uitgegeven zijn door de verschillende landelijke organisaties. Op onze E9 info pagina vind je de links naar de websites van deze organisaties.

De informatie op onze website is met zorg beschreven. We geven geen garantie dat deze informatie juist is en kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Deze informatie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Er is ook de mogelijkheid om een reactie en of vraag te sturen via onderstaand contactformulier over het verslag van onze tocht langs de E9.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Eerste etappe