GR5 Hoek van Holland – Veldwezelt

Eerste etappe

Verslag wandeling van Hoek van Holland naar Bergen op Zoom (8-14 juni 2013)

In deze wandelweek zijn we begonnen met het eerste gedeelte van de GR5. Dit was een nagenoeg geheel vlak traject, niet ver van huis en daarom ideaal om onze nieuwe kampeeruitrusting uit testen en ook uit te testen of het ons beviel om met zwaardere bepakking te lopen. Het gewicht van onze uitrusting zonder eten en drinken was ongeveer 7 kilo voor Anja en 13 kilo voor Gijs. De details van de uitrusting staan beschreven in een apart document. Vooral voor Anja was dit wennen. Het bleek gedurende de week dat Anja geneigd was de heupband niet strak genoeg en te laag te doen, waardoor er teveel gewicht op haar schouders kwam. Als de heupband wat hoger zat en behoorlijk was aangespannen ging het stukken beter.

De route van Hoek van Holland naar Bergen op Zoom was 118 km, wat betekende dat we gemiddeld per dag ongeveer 17 km van de route afgelegd hebben. In een aantal verslagen die we lazen, was men in het algemeen niet zo enthousiast over dit stuk van de GR5. Maar als je ervan houdt om veel langs water te lopen en door de duinen te lopen is dit zeker een aantrekkelijke route. Vooral Anja vond het echt leuk om lange stukken langs het water te lopen.

We hebben de routebeschrijving en de kaartjes uit het wandelboekje gekopieerd op losse A4 velletjes, zodat we per dag de juiste velletjes in een waterdicht transparant hoesje konden doen, de routebeschrijving aan de ene kant en de kaartjes aan de andere kant, zodat we te allen tijde ook tijdens regen de informatie konden lezen. Tevens zorgde dit ook nog eens voor gewichtsbesparing omdat we alleen de bladzijden die we nodig hadden gekopieerd hebben en we aan het einde van iedere dag de blaadjes die we niet meer nodig hadden konden weggooien.

We hebben gedurende deze wandelweek elke dag een stukje uit de brief van Jacobus gelezen, die we gekopieerd hadden uit de Bijbel op een paar A4-tjes.

We hebben in een apart spreadsheet bijgehouden waar we overnacht hebben, boodschappen gedaan hebben, koffie en thee gedronken hebben en uit eten zijn geweest.

Verslag wandeling van Bergen op Zoom naar Kalmthout (30 augustus en 1 september 2013)

Aan het einde van de zomervakantie van 2013, voordat de onderwijslessen van Anja weer begonnen, zijn we er nog een lang weekend op uit geweest van donderdag tot en met zondag. Op donderdag zijn we naar het strand geweest bij Wassenaar, daarna doorgereden naar Breda. Daar hebben we overnacht in het Novotel. Vrijdag hebben we een stuk van de GR 5 gelopen, zaterdag hebben we Breda bezocht en zondag hebben we nog een stuk van de GR 5 gelopen.

Verslag wandeling van Kalmthout naar Testelt (22 – 26 oktober 2013)

Ook deze keer hadden wij weer veel geluk met het weer, zeer hoge temperaturen voor eind oktober en maar heel kort regen. En daarbij waren de herfstkleuren op hun hoogtepunt. We hebben tijdens deze dagen drie maal in een Bed and Breakfast overnacht en een maal in een jeugdherberg. We zijn op op 22 oktober met de auto naar Kalmthout gereden en hebben deze bij het station geparkeerd. Op 26 oktober hebben we na onze wandeling de trein terug genomen van Testelt naar Kalmthout en dan met de auto weer naar huis gereden.

Verslag wandeling van Testelt – Veldwezelt (19 – 24 oktober 2014)

Het derde gedeelte van deze route van Testelt naar Veldwezelt hebben we afgelegd van 19 tot en met 24 oktober 2014. Dit gedeelte liep door verschillende wat grotere plaatsen. Opnieuw waren de herfstkleuren op het hoogtepunt. De herfstvakantie is een prima periode om dit gedeelte van de GR5 af te leggen. We hebben voornamelijk in hotels overnacht en eenmaal in een Bed and Breakfast verblijf. Deze keer zijn we met het openbaar vervoer gereisd. Zaterdagochtend zijn we thuis vertrokken en met de trein naar Diest gereisd (vijf uur reizen), en terug zijn we vanaf Maastricht met de trein naar huis gegaan. Op de aankomstdag in Diest hebben we de stad verkend en de volgende dag zijn we met het wandelen van de GR5 begonnen. Het weer vertoonde over de week grote verschillen. De eerste paar dagen waren voluit zomers en na een overgangsdag waren er twee koele dagen met regen, buien en wind. De laatste paar dagen waren weer een stuk beter.

De informatie op onze website is met zorg beschreven, maar we geven geen garantie dat deze informatie juist is en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Het onze aanbeveling dat wandelaars altijd het informatieboekje met bijbehorende kaartjes aanschaffen.

Eerste etappe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *