GR5 Rockanje – Stellendam (16 km)

vorigevolgende GR5

volgende Nederlands Kustpad

Dinsdag 11 juni 2013: Rockanje – Stellendam (16 km)

We hebben een goede nachtrust gehad, maar we moesten er ’s nachts wel even uit naar de WC. Het was helder en echt koud met laaghangende mist, niet ver boven het vriespunt. We hebben ons heel warm aangekleed in de slaapzak, onze thermo-kleding plus nog een extra laag kleren erover heen. We zijn daarom die ochtend iets later opgestaan. Maar toen was het weer bewolkt en nog koud en hebben daarom maar in onze tent ontbeten.

Bij het opbreken kwam de zon er door en werd het meteen een stuk warmer. We hebben de tent nog even opgehangen, zodat we alles droog konden meenemen. We liepen eerst door de duinen heen naar het strand van Rockanje. Daar liepen we ruim 1 kilometer langs het strand, heerlijk in de zon. Toen bereikten we de Haringvlietdam, waar volgens het boekje een koffietent zou zijn, maar helaas deze was dicht. Dus eerst maar over de Haringvlietdam naar Stellendam lopen. We waren hier al vaak met de auto overgekomen, maar deze te voet nemen is toch een heel andere ervaring. Bij de haven van Stellendam kwamen we langs een snackbar waar we koffie konden drinken.

Vanaf Stellendam liepen we via een fietspad richting het Havenhoofd, een stukje verder liep de route over een dijk langs een vaart, een aangename afwisseling. Ondertussen hebben ook onze lunch genuttigd. Vanaf het Havenhoofd volgde de route een asfalt fietspad totdat we in Goedereede aankwamen. De route liep niet meer over de dijk, zoals in het boekje was aangegeven.

In Goedereede hebben we bij de haven heerlijk op het terras gezeten voor een kopje thee. Daarna liep de route via een omweg richting Stellendam, eerst via rustige asfaltwegen door uitgestrekte akkers in de polder en later over een fietspad wat langs de slikken en gorzen van Flakkee liep. De route bleef ongeveer 500 m zuidelijk van Stellendam.

Toen we dicht bij Stellendam waren hebben we de GR5 verlaten, eerst naar de supermarkt om onze boodschappen te doen en daarna naar de camping, in totaal ruim 2 kilometer van de route. We hadden een prachtige grote plek op de camping en het sanitair op de camping was uitstekend. We hebben daar zelf ons eten gekookt, daarna heerlijk gedoucht. We konden deze avond nog heerlijk lang buiten zitten, want het was een stuk warmer geworden, voor het eerst (maar deze week ook voor het laatst) ruim boven de twintig graden.

FormatFactorydeltapad 2013 225
FormatFactorydeltapad 2013 226
FormatFactorydeltapad 2013 227
FormatFactorydeltapad 2013 230
FormatFactorydeltapad 2013 235
FormatFactorydeltapad 2013 237

vorigevolgende GR5

volgende Nederlands Kustpad