GR5 Kalmthout – Wuustwezel (16 km)

vorigevolgende

Dinsdag 22 oktober 2013: Kalmthout – Wuustwezel (16 km)

In de herfstvakantie hebben we de volgende 5 etappes gelopen. ’s Ochtends vertrokken we van huis om 10:30 nadat we eerst uitgebreid ontbeten hadden. We kwamen om 12:30 aan bij het station van Kalmthout. Daar hebben we onze auto geparkeerd. Het was nog ongeveer 1 kilometer naar de GR5. Onderweg er naar toe kwamen door het Kalmthoutse Arboretum, waar we geluncht hebben bij een vijver. Het was een prachtige zonnige warme dag, zo’n 23 graden. Dus liepen we in korte broek en T-shirt, wat wel heel bijzonder was voor deze tijd van het jaar.

Na onze lunch zijn we verder naar de route gelopen, waar we iets na 13:00 uur aankwamen. Deze dag had de route een hoog asfaltgehalte. Eerst liepen we door de landerijen over een asfaltpaadje naar Achterberg. Daar kwamen we nog een heel aantal ouderen op de fiets tegen, die nog van het mooie weer wilden genieten. Na Achterberg liepen we een heel stuk over een zeer rechte, nogal saaie, maar wel rustige asfaltweg. Aan het einde van deze weg kwamen we door het historische Pastoorbos. We waren inmiddels al dichtbij Wuustwezel, maar de route ging met een grote lus om Wuustwezel heen van west naar noord naar oost. Er waren wel een paar mooie stukken maar ook minder mooie stukken met druk verkeer. Het Sterbos was mooi. Daar liepen we langs een lange laan met veel tamme kastanjebomen. Er lagen ook heel veel kastanjes op de grond.

Net voordat we Wuustwezel bereikten, liepen we langs het hof van Wuustwezel, een prachtig stukje met mooi uitzicht op het hof, de vijver en de grachten. Uiteindelijk kwamen we langs een beekje Wuustwezel binnen en bereikte zo het fraaie stadhuis. Daarna zijn we doorgelopen naar ons B&B adres waar we iets na 17:00 uur aankwamen.  Dit was net nieuw met een mooie schone kamer en een mooie badkamer. Na ons gedoucht te hebben, hebben we pizza gegeten, ongeveer 500 meter van het B&B adres. Dit was een van de weinige restaurants die op dinsdag open waren. Daarna hebben we nog even gezeten, op tijd naar bed gegaan en goed geslapen.

FormatFactory009
FormatFactory011
FormatFactory020
FormatFactory021
FormatFactory023
FormatFactory028
FormatFactory031

vorigevolgende