GR5 Diest – Rekhoven (22,5 km)

vorigevolgende

Maandag 20 oktober 2013: Diest – Rekhoven (22,5 km)

Ook deze ochtend hebben we om 8:30 ontbeten. Na ons ontbijt hebben we onze spullen ingepakt en hebben we voor de lunch van deze dag en de volgende dag inkopen gedaan bij Delhaize. Daarna zijn we om 10:00 uur begonnen met de etappe. Op deze dag was het prima wandelweer, 17 graden, afwisselend wolken en zon en maar een paar spetters regen.

We liepen eerst langs de stadswallen en grachten, die mooi in het groen lagen. We kwamen langs een molen. Wat verderop liepen we even mis, maar na een paar honderd meter merkten we het al. We hadden even een smal voetgangers overgangetje over een gracht gemist. We kwamen langs een kruising van meerdere GR-paden. Via de buitenwijken van Diest kwamen in een klein natuurgebied dat we doorkruisten. Daarna hebben we op een picknickbank geluncht. De zon kwam daar net even door!

Na de lunch liepen we afwisselend op verharde wegen en dan weer gras en zandpaden dan weer door weilanden, bouwland, kleine plaatsjes en bossen. Op een gegeven moment liepen we langs een zeer oude duizendjarige eik, een van de attracties van de gemeente Lummen. Daar hebben we het tweede deel van onze lunch gegeten. Hierna liepen we verder richting Lummen. Daar hebben we op het Gemeenteplein thee gedronken op een terras in de zon.

Daarna zijn we doorgelopen richting ons B&B verblijf in Rekhoven. We liepen opnieuw afwisselend op rustige verharde en onverharde wegen. Iets na 17:00 kwamen we aan op dit idyllisch verblijf met een grote achtertuin, waar me nog even in de zon konden zitten. We hadden afgesproken om daar ook te dineren, maar dat ging niet door want de kok liet het vanwege ziekte afweten. Volgens onze gastheer was er een pizzeria 400 meter verderop, maar dat bleek uiteindelijk wel drie keer zo ver, maar dat heb je niet in de gaten als je altijd met de auto rijdt. We waren net weer op tijd terug voor een stortbui. We hebben ’s avonds verder rustig aangedaan en nog wat naar de tv gekeken. De buiten luch had Anja zichtbaar goed gedaan want ze viel zelfs in slaap bij het familiediner.

diest - rekhoven (2)
diest - rekhoven (4)
diest - rekhoven (11)
diest - rekhoven (14)
diest - rekhoven (17)

vorigevolgende