GR5 Stellendam – Battenoord (17 km)

vorigevolgende

Woensdag 12 juni 2013: Stellendam – Battenoord (17 km)

We hebben goed geslapen. Dit was de eerste keer dat we niet in thermo-kleding sliepen en toch hadden we het warm in de slaapzak. We werden wakker met bewolking. We hebben rustig ontbeten en onze spullen ingepakt. Daarna moesten we eerst twee kilometer lopen voordat we weer bij de route waren. We hebben het erover gehad of we over het natte pad door de slikken zouden gaan, want dat leek ons wel mooi, maar was wel minstens 4 km extra, of over het droge pad langs de slikken zouden gaan. We besloten uiteindelijk dat laatste te doen. Achteraf bleek dat we een hele goede beslissing genomen te hebben, want iemand vertelde ons dat het pad ergens in het midden door een gebied kwam, waar ruim een halve meter water stond en dat daardoor dit pad was afgesloten. Dit stond niet in het Deltapad boekje vermeld en ook niet op de website met routewijzigingen sinds het boekje was uitgekomen!

Toen we weer bij de GR5 kwamen liepen we verder over een fietspad langs de slikken en gorzen op. Het begon even te motregenen, maar niet voldoende om onze regenspullen aan te trekken. Na een paar kilometer zijn we even een klein stukje van de route via het fietspad afgeweken om even door de slikken en gorzen te wandelen langs een grote kudde runderen. Daarna liepen we weer kilometers langs een fietspad, eerst asfalt, dan een schelpenpad en een stuk verder weer \asfalt. Vandaag was er nergens een restaurant langs de route waar we koffie konden drinken. Een tijdje na de lunch verlieten we het asfalt fietspad en hebben we een aantal kilometers over een grasdijk gelopen, waar we langs heel veel schapen kwamen. Op een gegeven moment, een paar kilometer voor Herkingen, liepen over de grasdijk langs de Grevelingen, een prachtig uitzicht over het water.

In Herkingen hebben we bij de haven op een terras een kopje thee gedronken, heerlijk in de zon, met uitzicht over de Grevelingen. Daarna hebben we bij de supermarkt in Herkingen onze boodschappen gedaan. Toen was het nog 4 km over een asfalt fietspad langs de Grevelingen naar de camping met een extra zware last in onze rugzakken.

Op de camping hadden we een heel veldje voor onszelf. Precies nadat we de rugzakken hadden afgedaan begon het te regenen. We hebben heel vlug de buitentent opgezet en toen snel onze spullen onder de buitentent gezet. Gelukkig waren alle spullen nog aardig droog gebleven. Verder in de avond waren er regelmatig periodes met regen. We hebben daarom ons eten in de tent klaargemaakt en gegeten, macaroni met een heerlijk chipolata toetje en druiven als fruit.

Daarna hebben we de afwas gedaan en ons gedoucht. Teruggekomen in de tent hebben we ons krantje gelezen dat we in de supermarkt gekocht hadden.

FormatFactorydeltapad 2013 240
FormatFactorydeltapad 2013 242
FormatFactorydeltapad 2013 243
FormatFactorydeltapad 2013 245
FormatFactorydeltapad 2013 246

vorigevolgende