GR5 Wuustwezel – Westmalle (23 km)

vorigevolgende

Woensdag 23 oktober 2013: Wuustwezel – Westmalle (23 km)

Om 8:00 uur hebben we ontbeten. We hadden lekkere broodjes, vers sinasappelsap en een ruime sortering in beleg. Na ons ontbijt zijn we om 9:00 uur vertrokken. We hebben eerst even boodschappen gedaan voor de proviand onderweg, daarna zijn we begonnen met de etappe naar Westmalle. Ook op deze dag was het lekker weer, wel veel wind, 19 graden, eerst met zon, later meer wolken en een zeer felle korte bui in de middag toen we al aardig in de buurt van ons eindpunt kwamen.

We waren al snel Wuustwezel uit. We liepen eerst door een mooie dreef naar het Uilebos. Na het Uilebos kwamen we langs een meer wat we even door de bomen heen konden zien. Daarna liepen we met een grote boog om het schietterrein heen. Net voor het treinstation van Brecht was er een overdekte picknicktafel waar we even uit de wind konden zitten om onze lunch te nuttigen. Daarna liepen we onder het station door en onder de autoweg door Brecht binnen. We kwamen langs een fraai stadsparkje en een mooi gemeentehuis. Nadat we wat verder Brecht weer verlaten hadden liepen we een heel stuk langs een breed kanaal. Bij een bruggetje waar we het kanaal moest oversteken, hebben we thee gedronken op het terras van een café. We hadden geluk dat het bruggetje net weer sinds een paar dagen open was na een renovatie van een paar maanden, want anders hadden we enkele kilometers moeten omlopen.

Nadat we het kanaal overgestoken hadden zijn we weer verder langs het kanaal gelopen, nu aan de andere kant. Een paar kilometer verder verlieten we het kanaal en liepen we verder door landerijen en kleine stukken bos. Op een gegeven moment werd de lucht steeds donkerder en uiteindelijk barste er een enorme stortbui los. Een half uurtje later was het weer droog en even later kwam de zon weer door. Door een bos met fraaie herfstkleuren liepen we verder richting de Abdij van Westmalle. Daar we verlieten we de route richting ons B&B adres, ruim 1 kilometer vanaf de GR5.

We kwamen iets na 17:00 aan. We werden gastvrij met thee ontvangen. Het was een mooi idyllisch huisje op een heel groot terrein naast een grote villa. Nadat we ons gedoucht hadden moesten we ruim anderhalve kilometer lopen naar het Trappisten café/restaurant, waar we gegeten hebben en daarna moesten we weer teruglopen door het donker. We hebben nog wat gezeten, even tv gekeken en zijn daarna op tijd naar bed gegaan.

FormatFactory036
FormatFactory042
FormatFactory044
FormatFactory050
FormatFactory054
FormatFactory066
FormatFactory069

vorigevolgende