GR5 Kruiningergors – Rockanje (14 km)

vorigevolgende

Maandag 10 juni 2013: Kruiningergors – Rockanje (14 km)

Deze nacht hebben we heerlijk geslapen. Het was een heel rustige camping. In de ochtend toen we uit onze warme slaapzakken kwamen was het buiten bewolkt en koud, maar wel droog. Er liepen een heel aantal konijnen voor onze tent.

We hebben ontbeten met het brood en een mueslibol die we nog meegebracht hadden van thuis. Voor het beleg op onze boterhammen hebben we de kleine pakjes jam en hagelslag gebruikt. Daarna hebben we de spullen ingepakt in onze rugzakken en hebben we broodjes en beleg gekocht voor onze lunch in een lokale supermarkt vlakbij de camping.

Bepakt en bezakt zijn we toen weer naar de GR5 gelopen en hebben we onze route vervolgd. Na ongeveer 2,5 km kwamen we langs een hotel restaurant bij het Oostvoornse meer, tijd voor een heerlijk warm bakje koffie. Even later hebben we even naar huis gebeld naar onze zoon Daniel. Daarna vervolgden we onze route door een prachtig duinengebied, wat soms best zwaar lopen was vanwege het mulle zand. We kwamen langs een plek waar we nog even herinnerd werden aan een van de tien geboden. Bij een heel mooi uitzichtspunt over een groot ven, het Breede Water, hebben we geluncht. Daar heeft Anja ook even haar moeder gebeld, zodat ze kon meegenieten van de krijsende vogels.

Na de lunch vervolgden we onze wandeling en kwamen we door een heel nat pad, en daar werden Anja’s benen toch bruin, ook al was de zon ver weg achter de wolken. Op een bepaald moment werd onze route bijna geheel geblokkeerd door een kudde runderen, waardoor we via het hoge gras even om de kudde heen moesten lopen. Via afwisselende zand- en graspaden kwamen we aan in Rockanje.

Daar hebben we de boodschappen voor het avondeten gedaan en ook voor het ontbijt en lunch van de volgende dag, want we zouden voorlopig geen supermarkt meer tegenkomen. De supermarkt in Rockanje was wel zeker 1 kilometer van de route, zodat onze wandeling daardoor toch een paar extra kilometers bedroeg. Na onze boodschappen zijn we naar de camping de Houten Paardjes gelopen, een hele basic mini-camping, zonder warm water. Maar deze camping lag wel direct aan de GR5. We kwamen er om 17:15 aan. We hebben heel rustig de tent opgezet op een plekje waar de zon nog zou kunnen komen. En inderdaad kwam de zon veel later in de avond nog even door de wolken.

We hebben eten gekookt en verder nog rustig gezeten om heerlijk uit te rusten. Na de afwas zitten we nog een tijdje lekker in de tent op de stoeltjes die we van onze Thermarest matjes gemaakt hebben. Toen het schemerig werd zijn we gaan slapen.

FormatFactorydeltapad 2013 204
FormatFactorydeltapad 2013 212
FormatFactorydeltapad 2013 215
FormatFactorydeltapad 2013 217
FormatFactorydeltapad 2013 219
FormatFactorydeltapad 2013 224

vorigevolgende