GR5 Bouwel – Westerlo (22,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 25 oktober 2013: Bouwel – Westerlo (22,5 km)

Na een goede nachtrust hebben we weer om 8:00 uur ontbeten. We kregen een prima ontbijt, waarna we afgerekend hebben. De prijs was zeer schappelijk. Om 9:00 uur gingen we weer op pad. Er was eerst wat lichte regen, maar zo weinig dat het net niet nodig was om de regenspullen aan te trekken. Later werd het helemaal droog en kwam de zon er af en toe door. Het was op deze dag weer erg zacht weer en de temperatuur liep op tot een graad of 19.

Voordat we de GR5 vervolgden hebben we eerst boodschappen gedaan in de plaatselijke supermarkt voor onze lunch van deze en de volgende dag, want we zouden de volgende dag geen supermarkt tegenkomen. Daarna liepen  we terug naar de GR5 en vervolgden we onze weg. We kwamen allereerst langs de kerk van Bouwel, een mooi historisch gebouw met een grote begraafplaats erbij. Daarna liepen we eerst nog een hele tijd door de woonwijken van Bouwel over asfaltwegen. Daarna liepen we voornamelijk door landerijen, soms een stukje bos. Af en toe waren er stukken onverhard, maar dan volgden er al snel weer lange asfaltgedeelten. Via Noorderwijk en Oosterwijk kwamen uiteindelijk bij de abdij van Tongerlo. Dit was een indrukwekkend en groot oud gebouwencomplex! We hebben daar even rondgekeken en we werden door een oudere vrouw aangesproken die hele verhalen had!

Na dit bezoek liepen we verder naar de jeugdherberg. Die was ongeveer 500 meter vanaf de GR5. We deden het rustig aan want we konden er niet voor 17:00 uur in. Toen we aankwamen werd ons meteen onze slaapkamer gewezen. Aangezien het niet druk was kregen we een kamer voor 4 personen voor ons tweeën. De kamer had twee stapelbedden. We hebben beiden beneden geslapen. We besloten ons deze dag niet te douchen omdat we de volgende avond toch weer thuis zouden zijn. We hebben ’s avonds in de jeugdherberg warm gegeten. Er waren zo’n 25 personen terwijl er ruimte was voor 80 personen. Na het eten hebben we nog een Flierefluiter gedronken en verder hebben we op de kamer nog een kaartspelletje gedaan voordat we gingen slapen.

FormatFactory099
FormatFactory107
FormatFactory114
FormatFactory115
FormatFactory118
FormatFactory120

vorigevolgende