GR5 Battenoord – Nieuw Vossemeer (21 km)

vorigevolgende

Donderdag 13 juni 2013: Battenoord – Nieuw Vossemeer (21 km)

Ook nu hebben we een goede nachtrust gehad op een hele rustige plek. Gijs werd wel regelmatig even wakker door de wind en de regen. Maar net voor 7:00 stopte de regen, dus tijd om op te staan voor Gijs. Gijs wekte Anja om 7:30, wat vroeg was voor deze wandelweek, want er wachtte ons een iets langere wandeling dan tot nu toe.

Na ons ontbijt hebben we de tent nat opgebroken en ingepakt. Om half tien verlieten we de camping.

Via de achteruitgang van de camping kwamen we terug op de GR5. Na 3 km gelopen te hebben over de dijk en het fietspad langs de Grevelingen bereikten we de Grevelingendam. Daar verlieten we Goeree Overflakkee en liepen we over een fietspad een stuk over de dam niet ver verwijderd van een drukke doorgaande weg. Na een paar kilometer ging de route verder over de Philipsdam, met aan de ene kant een groot water oppervlak, de Krammer en aan de andere kant een drukke doorgaande weg. Nadat we de Krammersluizen gepasseerd hadden zagen we links de slikken van Heen, een uitgebreid natuurgebied. Toen we die gepasseerd waren (na ruim 8 km over een fietspad van een drukke weg) kwamen we weer op rustige paden, eerst over een graspad en verderop zelfs door heel lang gras in het Rammegors op het eiland Tholen.

Nadat we het Rammegors gepasseerd hadden, ruim 3 km voor Nieuw Vossemeer begon het te regenen. We hebben toen voor het eerst in de wandelweek in onze regenpakken gelopen. In Nieuw Vossemeer aangekomen, besloten we die avond uit eten te gaan. We hebben eerst de boodschappen gedaan voor het ontbijt en de lunch van de volgende dag en daarna thee gedronken hopende dat het droog zou worden. Uiteindelijk liepen we toch door de regen naar de camping. Toen we op ons plekje kwamen stopte de regen, zodat we de tent toch nog tijdens droog weer konden opzetten. Daarna zijn we uit eten geweest in Nieuw Vossemeer, ongeveer 1 km vanaf de camping. De voorzieningen en het sanitair op deze camping was in heel slechte staat van onderhoud en daarom besloten we ons deze avond maar niet te douchen. De volgende avond zouden we toch thuis zijn, zodat we ons daar dan heerlijk zouden kunnen douchen.

FormatFactorydeltapad 2013 247
FormatFactorydeltapad 2013 249
FormatFactorydeltapad 2013 250
FormatFactorydeltapad 2013 252
FormatFactorydeltapad 2013 253
FormatFactorydeltapad 2013 256
FormatFactorydeltapad 2013 257

vorigevolgende