GR5 Westmalle – Bouwel (21,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 24 oktober 2013: Westmalle – Bouwel (21,5 km)

Na een goede nachtrust en een prima uitgebreid ontbijt hebben we nog een heel verhaal gehoord van de beheerster van het B&B. Vroeger was ze een lange afstandwandelaarster tot 50 km en zelfs meer, maar nu gaat het minder en doet ze het niet meer. We gingen tegen 9:30 uur weg. ’s Ochtends was het eerst helder, maar toen we weg gingen kwam er ineens dichte mist opzetten. Die bleef nog een hele tijd hangen en daarna was er laaghangende bewolking. Uiteindelijk in de loop van de middag kwam de zon door en werd het toch nog zo’n 17 graden.

Het eerste gedeelte van de etappe ging voornamelijk over een afstand van een aantal kilometers door villawijken meet een hoog asfaltgehalte. Een stuk verder kwamen we door het Zoerelse bos met een rijke geschiedenis, maar toch niet heel bijzonder in onze ogen. We hebben een broodje gegeten bij een kruising met een ander GR-route en ook de Belgische tak van de GR5 naar Oostende aan de Noordzee. Daarna liepen we door landerijen en opnieuw door woonwijken. Toen we de woonwijken weer uit waren hebben we geluncht en daarna liepen we door een moerassig gebied met mooie herfstkleuren. Toen kwam de zon er ook nog door en liepen we verder richting Grobbendonk. In Grobbendonk zijn we even van de route afgeweken om boodschappen te doen, omdat we deze avond in onze B&B verblijf zelf konden koken.

Nadat we de boodschappen gedaan hadden liepen we terug naar de route en konden we heerlijk in een warm zonnetje en T-shirt Grobbendonk aan de zuidkant passeren.

Daarna kwamen we bij een heel drukke weg met een lange file, die we helaas ruim 2 km moesten volgen, want dat was de enige manier om over het Albertkanaal te komen. Nadat we het kanaal overgestoken waren kwamen we in Bouwel aan waar we de route verlaten hebben en naar ons B&B adres gelopen zijn, bijna 1 kilometer vanaf de GR5. De B&B eigenaren waren een gepensioneerd echtpaar, die een gedeelte van de woning (kleine woonkamer, slaapkamer en badkamer) ingericht hadden als B&B met kookgelegenheid. Vroeger had hier hun moeder 6 jaar gewoond. Nadat we aangekomen zijn hebben we het rustig aangedaan, gedoucht, gekookt, tv gekeken en blaadjes gelezen, ook wel eens lekker om er in de avond niet meer uit te hoeven gaan.

FormatFactory077
FormatFactory079
FormatFactory082
FormatFactory090
FormatFactory095

vorigevolgende