GR5 Westerlo – Testelt (19,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 26 oktober 2013: Westerlo – Testelt (19,5 km)

Dit was al weer de laatste dag van onze wandelvakantie. Ook op deze dag gingen we om 8:00 uur ontbijten. In de jeugdherberg moet je zelf je tafel dekken en ook weer afruimen en schoonmaken. Na ons ontbijt en afgerekend te hebben zijn we al snel vertrokken, iets voor negenen. We waren al snel weer terug op de GR5. Deze dag was veruit de mooiste wandeling van de 5 dagen, enkele prachtige natuurgebieden, een paar bijzondere gebouwen, weinig asfalt en ook het weer was ook nog eens geweldig mooi, vrij veel zon en iets boven de 20 graden. Ook op deze dag hebben we een heel stuk in onze T-shirts en korte broeken gelopen, een unicum voor deze tijd van het jaar.

Eerst liepen we een stuk door de Beeltjens, een flink stuk bos met oude bomen en prachtige rechte lanen. Daarna kwamen we bij de Kwarekken een moerassig gebied. We liepen daar een heel stuk langs een kronkelend riviertje, de Grote Nete, echt heel mooi. We kwamen daar ook een paar mannen tegen die een georganiseerde wandeling door dit gebied aan het uitzetten waren, maar die bleek pas de volgende dag plaats te gaan vinden en het weer zou dan helaas een stuk slechter zijn, minder zacht en wind en regen.

Nadat we een drukke weg overgestoken waren liepen we verder langs het riviertje net ten zuiden van Westerlo. We kwamen langs het Kasteel de Merode, wat er schitterend bij lag, nog extra opgesierd met prachtige herfstkleuren. Daarna liepen we een heel eind door rustige gebieden, landerijen en bossen. Een paar kilometer voor Averbode doorkruisten we een prachtig natuurgebied. De GR5 route liep over de mooiste paadjes, dan weer open en dan weer een stuk bos. We passeerden ook de eerste echte heuvels van de week net voordat we bij de Abdij van Averbode aankwamen. Dit was een heel mooi oud gebouwencomplex met een prachtige spiegelvijver net voor de gebouwen.

Nadat we even rondgekeken hadden bij de Abdij, zijn we doorgelopen. In het dorp Averbode hebben we nog even op het terras een kopje thee gedronken. Daarna hebben we het laatste stuk naar Testelt gelopen, waarbij we nog enkele mooie visvijvers passeerden. In Testelt hebben we om 16:00 uur de trein genomen naar Kalmthout. Vanwege het feit dat we tweemaal moesten overstappen en beide keren heel wat tijd moesten wachtten duurde deze reis meer dan 2 uur. Vanuit Kalmthout zijn we weer met de auto naar huis gereden.

FormatFactory133
FormatFactory141
FormatFactory143
FormatFactory150
FormatFactory154
FormatFactory156
FormatFactory159

vorigevolgende