GR5 Nieuw Vossemeer – Bergen op Zoom (19 km)

vorigevolgende

Vrijdag 14 juni 2013: Nieuw Vossemeer – Bergen op Zoom (19 km)

De volgende ochtend werden we na een koele nacht met mooi weer wakker. Na ons ontbijt en het inpakken van de spullen hebben we de camping weer verlaten. We werden daar herinnerd aan de watersnood ramp van 1 februari 1953 en hebben het monument daarvoor op de foto gezet. Bij de uitgang van de camping waren meteen weer op de GR5. Eerst liepen we nog langs en over een aantal dijken. We liepen een heel stuk over het fietspad langs het Schelde-Rijn kanaal. Het was de bedoeling dat dit gebied zijn oorspronkelijk begroeiing weer terug zou krijgen. De weiden werden begraasd door schapen, waarvan we er velen tegenkwamen. Het fietspad was behoorlijk vuil vanwege de schapenmest.

Wat verderop dacht Gijs dat we weer een dijk op moesten. Hij liet Anja met rugzak op over een behoorlijk hoog hek klimmen (afrastering voor het vee) en nadat ze erover geklommen was, kwam Gijs er achter dat het pad niet over de dijk maar langs de dijk heen liep, dus moest Anja nogmaals over dit hek klimmen. Dit was natuurlijk wel een goede training voor wat we later nog allemaal zouden kunnen tegenkomen op de GR5.

Een stukje voor Halsteren kwamen we een bejaard echtpaar tegen, dat aan het wandelen was. Ze begonnen met een praatje en vonden het leuk dat wij zo deze wandeling maakten, maar nog leuker dat ze tegen ons even hun verhaal kwijt konden. De man was volgens ons wel wat aan het dementeren, want hij herhaalde steeds hetzelfde. Zo vroegen of we koffie bij hen kwamen drinken, maar aangezien we die dag nog een heel stuk moesten wandelen en daarna nog haar huis moesten reizen hebben we dat niet gedaan. Aan het begin van Halsteren hebben we op een grasveldje, wat keurig gemaaid was, geluncht. Wat verbaasde ons oog, dat oude stel, wat we eerder ontmoeten, kwam daar ook langs na hun ommetje.

In Halsteren was de route op een aantal punten flink gewijzigd, omdat er net een nieuwbouw wijk klaar was. Deze wijzigingen waren ook nog niet verwerkt in de wijzigingen die we op internet gevonden hadden. Nadat we Halsteren verlaten hadden en een stukje door het bos gelopen hadden kwamen we bij het voormalige Fort de Roovere. De GR5 liep er dwars door heen en daarna een heel stuk langs de verdedigingsgracht. En daarna liepen we over een dijkje langs een aantal vennetjes, een schilderachtig stukje, waar we aantal mooie plaatjes konden schieten.

Een stukje verder op kwamen we Bergen op Zoom binnen. De route liep eerst nog om een plas heen voordat we in de straten van de stad kwamen. De GR 5 liep door de Markiezenhof heen, een paleis uit de zestiende eeuw. Toen we daar uitkwamen was aan de overkant van de weg een terras, waar we thee met appelgebak en slagroom genuttigd hebben om te vieren dat we dit eerste stuk van de GR5 volbracht hadden. Daarna was het nog een aantal honderden meters naar het station waar wij de trein naar huis genomen hebben. In de trein naar huis hebben we nog even de oude kerk van Dordrecht op de foto gezet, omdat we daar voor een rood sein moesten wachten.

FormatFactorydeltapad 2013 262
FormatFactorydeltapad 2013 264
FormatFactorydeltapad 2013 265
FormatFactorydeltapad 2013 277
FormatFactorydeltapad 2013 281
FormatFactorydeltapad 2013 283
FormatFactorydeltapad 2013 285

vorigevolgende