GR5 Bokrijk – Zutendaal (23 km)

vorigevolgende

Donderdag 23 oktober 2013: Bokrijk – Zutendaal (23 km)

Op deze dag zijn we een half uurtje eerder opgestaan dan de andere dagen, zodat we een niet al te late trein naar Bokrijk konden nemen. Na ons ontbijt, onze spullen ingepakt en uitgecheckt te hebben zijn we naar het station gelopen. Maar de trein had 15 minuten vertraging. Uiteindelijk waren we net voor 10:00 uur in Bokrijk. Dit was een droge dag met veel wolken, maar in het begin van de middag ook wat zon en een graad of 14, dus een prima wandeldag voor deze tijd van het jaar.

We liepen eerst door het dorpje Bokrijk. Daarna kwamen we door een aantal mooie natuurgebieden. Net na het dorpje Bokrijk liepen we eerst door het vennengebied “Lang Water”. Daarna weer een stuk langs het Albertkanaal, maar deze keer staken we het kanaal niet over. Nadat we het Albertkanaal weer achter ons lieten liepen we door het natuurgebied “De Maten” richting Genk. Vooral het gedeelte over een smal paadje dwars door de hei was erg mooi. Verderop kwamen we opnieuw langs een aantal vennen/meren. Net voor bij de watermolen “De Slagmolen” hebben we op een bankje bij een kinderspeelplaats geluncht. Wij waren daar de enigen. Daarna liepen we door het heuvelachtige recreatie park “Melberg” met heide, bos en ook zanderige stukken naar het centrum van Genk.

Het centrum van Genk viel ons zwaar tegen. We hebben er wel op een terras een kopje thee gedronken op een verwarmd terras. Maar daarna hebben we het centrum zo snel mogelijk verlaten. We bereikte al snel het Molenvijverpark met een prachtige grote vijver en verderop een hele serie diverse merkwaardige zonnewijzers en op het einde nog een klein dierentuintje met diverse diersoorten. Nadat we dit park verlaten hadden kwamen we al snel in het domein Kattevennen. We moesten even een stukje omlopen vanwege werk in het bos. We vonden dit domein niet bijzonder, een vrij monotoon bos met een natte ondergrond, dus veel modder waar we omheen en soms door moesten lopen. Na een aantal kilometers kwamen we weer op een verharde weg en bereikten daarna al snel de Lourdesgrot, waar we even rondgelopen hebben. Vanaf dit punt was het niet al te ver meer naar ons hotel een Zutendaal wat aan de GR5 route lag. Nadat we ingecheckt hadden, even bijgekomen waren en gedoucht hadden hebben we in de avond ook in dit hotel gedineerd.

bokrijk - zutendaal (1)
bokrijk - zutendaal (10)
bokrijk - zutendaal (11)
bokrijk - zutendaal (13)
bokrijk - zutendaal (16)
bokrijk - zutendaal (21)
bokrijk - zutendaal (23)

vorigevolgende