Hattem – Zwolle Zuid (19,5 km)

vorigevolgende

Zondag 5 augustus 2018: Hattem – Zwolle Zuid (19,5 km)

We besloten deze keer op zondag te wandelen omdat het op zaterdag veel te heet was. Op zondag was het nog redelijk warm en zonnig en ruim 25 graden, maar er stond een heerlijk windje. We zijn eerst naar de kerk geweest en vertrokken daarna richting Hattem en parkeerden we onze auto aan het begin van de Vechtstraat.

Tegen half twee begonnen we aan onze etappe. We liepen eerst richting het oude centrum van Hattem. We kwamen langs een mooie gracht, die we op een gegeven moment via een bruggetje bij de stadspoort overstaken. Daar was een mooie tuin met verschillende beelden in het park zelf en in het water. Daar hebben we even gezeten. Na deze pauze gingen we via een oude stadspoort de oude stadskern binnen. We kamen langs het schitterende oude marktplein met prachtige gebouwen. De kerk stond helaas in de steigers. We liepen nog een paar oude straatjes door, voordat we Hattem verlieten.

Langs een druk fietspad gingen we naar het voet en fietsveer. Het leek op deze dag wel dat heel Nederland aan het fietsen geslagen was. Niet alle fietsen konden op de pont mee. Maar voor voetgangers ging het natuurlijk wel. Aan de overkant aangekomen moesten we een klein ommetje maken omdat de IJssel hier meer ruimte gekregen had. We besloten onder langs de dijk te lopen over een landweggetje in plaats van op de fietspad.

Nadat we onder het spoor heengelopen waren kwamen we in een park. Eerst ging hat langs de IJssel naar het Engelse werk, waar we een prachtig bruidspaar zagen die bezig waren met het foto’s maken. We gingen verder het park en zagen dat ook hier de blauwalg al had toegeslagen. Verder was dit een mooi park. Er volgde een stukje wat niet bijzonder was richting het centrum.

Eerst liepen we een stuk langs de stadsgracht op. Daarna ging de route het centrum in. De route ging al zigzaggend door het mooie oude centrum van Zwolle. We liepen bijna om de hele oude kerk heen. Het centrum van Zwolle was vol met de vele terrassen. Ook passeerden we prachtige oude gevels. Op een gegeven moment kwamen we weer bij een vaart. We liepen hier kilometers min of meer langs op richting de buitenrand van Zwolle. Eerst passeerden we vele woonboten. Daarna volgden er parken. Daardoor merkten we nauwelijks dat we door een stad liepen. Wel liepen we een heel stuk langs een industrieterrein op wat natuurlijk de mooie uitzichten wel wat verstoorden.

Nadat we de rand van Zwolle bereikt hadden ging de route in westelijke richting langs de rand van Zwolle. We kwamen langs een grote zandafgraving en staken daarna het spoor over. Vanaf hier was het niet ver meer naar het eindpunt van de etappe. We passeerden nog kleine stukken bos en een hele grote manage. Bij het verpleeghuis Zandhove was het einde van de etappe. Hier namen we de bus terug naar Hattem via het station van Zwolle. Ruim een half uur later waren we weer in Hattem.

vorigevolgende