Hasselt – Kampen (18,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 18 juni 2019: Hasselt – Kampen (18,5 km)

Het moest er toch nog eens van komen, de laatste etappe van het Hanzestedenpad (van de extra wandelingen). Het was bepaald niet een van de interessantste etappes, eigenlijk een behoorlijke saaie, die je best zou kunnen overslaan. Het was wel een goede voorbereiding op de warmte die we op de wandeltochten in de zomer mogen verwachten. Het was 27 graden, vochtige lucht en niet al te veel wind, kortom behoorlijk warm. We hebben de etappe ook nog eens tijdens het warmste deel van de dag gelopen en veel schaduw was er ook niet.

We zijn pas tegen 13:00 van huis vertrokken naar Kampen. We hebben daar de auto geparkeerd en de bus naar Hasselt genomen. We begonnen om kwart over twee met de etappe. We gingen al snel Hasselt uit over de brug. We hadden hier nog even een mooie terugblik over het water naar het centrum van Hasselt met zijn oude kerktoren.

Het eerste deel ging over een bijna kaarsrecht fietspad naar Mastenbroek. Op de weg er naast was er best wel wat verkeer. We liepen door de uitgestrekt polder landerijen, meest langs een brede sloot op. In Mastenbroek hebben we even gezeten om wat water te drinken. Daarna liepen we opnieuw langs een bijna geheel recht fietspad met maar een paar bochten naar Kamperzeedijk-Oost.

We hadden er op gerekend dat we in Kamperzeedijk-Oost thee konden drinken, maar helaas ging dit niet door omdat het café op dinsdag dicht was. Wat nu volgde was een lang stuk over een fietspad langs een drukke weg, helemaal tot Grafhorst. Dat was eigenlijk helemaal niet leuk om te lopen.

Wat verder was er op het punt waar het Zuiderzeepad erbij kwam voor een nieuwe boerderij een prachtige picknickbank. Daar hebben we wat gegeten. Na deze stop zijn we weer doorgelopen. Even verder was ook het theehuisje Bedtea op dinsdag gesloten. Dus helaas geen terrasje op deze warme dag. We liepen door het oude straatje van Grafhorst en dan over de Branderdijk naar IJsselmuiden.

Het laatste deel van de etappe liep door IJsselmuiden. We zijn nog even de begraafplaats opgegaan en hebben daar op een schaduwrijk plekje gezeten. Vanaf hier was het niet ver meer naar het station van Kampen waar onze auto geparkeerd stond.

vorigevolgende