Rondje Olst (17,5 km)

vorigevolgende

Zondag 25 juni 2017: Rondje Olst (17,5 km)

Aangezien het zaterdag zon ongeveer regende, besloten we op zondagmiddag een wandeling te doen. Dit was een niet al te lange etappe en omdat het een ronde was, hoefden we geen gebruik te maken van openbaar vervoer. Het was een niet al te bijzondere etappe. We kwamen wel langs enkele plekken met mooie karakteristieke landhuizen.

Ook op deze zondagmiddag hebben geen zon gezien. Wel was het de meeste tijd droog en zo’n 18 graden. Af en toe was er wat lichte motregen. We hadden de auto op een parkeerplaats in het centrum van Olst geparkeerd. Dat was op zondag gratis. Het was al na half twee voordat we vertrokken. We wilden op het eerste bankje onderweg lunchen. Maar de bankjes bij het beginpunt van de etappe bij de kerk waren bezet met een groep fietsers die er veel plezier in hadden. Nadat we het dorp uitgelopen waren en de sporthal gepasseerd waren kwamen we langs een mooie vaart langs de sportvelden. Daar stond een bankje op een mooi punt voor onze lunch.

Na onze lunch liepen we om de sportvelden heen naar het dorpje Boskamp. Nadat we dit dorpje weer uit waren kwamen we door het mooiste gedeelte van onze wandeling. Er was een afwisseling van stukjes bos en landerijen met mooie karakteristieke gebouwen. Na dit gedeelte en een stukje asfaltweg liepen we een heel stuk over een kaarsrecht fietspad langs een vaart, het Wolbroekerpad. Aan het einde van dit pad bereikten we weer een mooi plekje, tijd voor het tweede deel van onze lunch.

Na onze lunch bereikten we al snel het tweede stuk bos. Na dit bos moesten we lange stukken over asfaltwegen lopen. Om onze voeten wat te ontzien liepen we soms stukken in de berm. Dit was het minder mooie gedeelte van de etappe. Toen we het Wolbroekerpad weer bereikten konden we weer een stuk langs een fietspad langs een vaart lopen, nu de andere kant op. Daarna volgden er weer rustige asfaltwegen richting Olst. Net voor Olst gingen we nog even langs de volkstuinen. Daarna was het niet ver meer naar het eindpunt bij de kerk.

vorigevolgende