Rondje Voorster Klei (11 km)

vorigevolgende

Zaterdag 10 maart 2018: Rondje Voorster Klei (11 km)

In een behoorlijk druk weekend hadden we toch zin om nog een wandeling te doen. Het was de eerste echte lentedag van 2018, zo’n 15 graden en daarbij in het begin ook nog wat zon. Deze korte etappe was daarom ideaal voor dit weekend, kort en niet ver van ons huis.

Tegen half een vertrokken we van ons huis en even voor een uur begonnen we aan de etappe. Het beginpunt was bij het station Voorst-Empe. We liepen meteen de polder in langs een water. We zagen hier een prachtige rij knotwilgen aan de overkant van het water. Na ruim een kilometer gingen we scherp links af een onverharde weg op. Even verder op werd het een ietwat glibberig graspad. We liepen hier letterlijk door de klei.

We passeerden een grote plas met heel veel watervogels. Op eens ging er een grote zwerm al krijsend omhoog. He was een prachtig gezicht. Iets verder op kwamen we langs enkele zeer oude holle knotwilgen, die we toch even echt op de foto wilden zetten. Iets verder liepen we langs enkele prachtige oude boomstammen. We liepen daarna weer een paar kilometer over een rustig asfaltweggetje.

Bij een gemaal bereikten we het officiële Hanzestedenpad, wat we vanaf dit punt voor ruim 4 km volgde, maar dan in tegenovergestelde richting. We liepen hier door een overloopgebied en konden nog zien dat het hier niet al te lang geleden water gestaan had. Op een gegeven moment liepen we een stuk vlak langs de IJssel. Hier zagen we de eerste signalen van de naderende lente. De forsythia bij een boerderij stond op het punt om uit te komen en liet zijn eerste gele kleuren zien!

Zutphen kwam steeds dichterbij. Maar een stukje voor Zutphen gingen we rechtsaf via de IJsselstraat weer terug naar ons beginpunt. We waren al weer ruim voor half vier bij de auto.

vorigevolgende