Hattem – Kampen (21,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 16 juni 2018: Hattem – Kampen (21,5 km)

Opnieuw een mooie zaterdag in 2018 om te wandelen. Het kan niet op, 23 graden, droog en af en toe even een zonnetje. Dus ook deze zaterdag er weer op uit. We hadden een drukke week achter de rug en daarom zijn we pas kwart voor elf van thuis vertrokken. Maar het was niet al te ver. Een half uur later konden we daarom al aan de etappe beginnen. We hadden de auto vlakbij ons beginpunt (Vechtstraat) in Hattem geparkeerd. Het bleek een niet al te opwindende etappe te zijn. De enige stukken die echt de moeite waard waren was het mooie dorpje Zalk en oude straatjes van Kampen. Op een kilometer na liepen we steeds op verharde wegen.

We liepen eerst nog even door een vrij nieuwe woningwijk. Maar het duurde niet lang voordat we de rand van Hattem bereikten. Via een asfaltweg gingen we de Hanzestad Hattem uit, kruisten het spoor en bereikten even later de Zuiderzeestraatweg. Er was toch wel aardig verkeer op dit stuk. Nadat we de Zuiderzeestraatweg overgestoken waren werd het een heel stuk rustiger. Er volgde een lange rechte weg. Aan het einde van dit rechte stuk stond een picknicktafel, een mooie plek voor onze lunch.

Na onze lunch liepen we richting de IJssel. Op de IJsseldijk gingen we links af richting Zalk. We hadden hier enkele mooie uitzichten over plassen en de IJssel.
In Zalk volgde een prachtige route door het plaatsje. We gingen het plaatsje uit richting de Zalkse pont. Even voor deze pont gingen we links af over een onverhard pad. Een kilometer verder waren we weer op de asfaltweg op de dijk. Er was hier behoorlijk wat verkeer, vooral heel veel motoren. We volgde deze weg voor zo’n 5 km, we kwamen door het kleine dorpje De Zande.

Even na dit dorpje was er een omweg vanwege werkzaamheden. Het leek erop dat ze hier bezig waren om een overloopgebied voor overtollig water aan te leggen. We liepen nu een paar kilometer over een fietspad langs een vrij drukke weg. Daarna gingen we de bochtige Chalmotweg in. We waren toe aan een pauze, maar bankjes om te zitten waren er helaas niet. Aan het einde van de Chalmotweg zagen we aan de overkant van een bruggetje een mooi grasveldje, dus daar dan maar even neerstrijken om onze inwendige mens te versterken.

Na deze pauze liepen we eerst nog een kilometer langs een heel rustig weggetje om daarna Kampen echt in te gaan. Eerst liepen we over een voetpad langs een drukke weg. Toen we weer vlak bij de IJssel waren gingen we de IJsseldijk op. We liepen even om een mooie molen heen. Hier was een mooi strandje langs de IJssel, maar helaas stond er een bord die Anja ervan weerhield om het water eens uit te proberen. We passeerden daarna een oud industrieterrein, gevolg door vrij smalle wegen door het oude gedeelte van Kampen. Er stonden een paar prachtig mooie kerken en een mooi gebouw waarin de Theologische Universiteit gevestigd was.

Net voor de brug hadden we nog even tijd voor een klein ommetje langs een aantal mooie oude gebouwen. Daarna staken we de IJssel over richting station. We keken nog even terug op het mooi gelegen Kampen. Daarna zijn we met de trein naar Zwolle en de bus naar Hattem weer teruggereisd naar de auto.

vorigevolgende