Twellose Landgoederen (20 km)

vorigevolgende

Zaterdag 4 maart 2017: Twellose Landgoederen (20 km)

We zagen weer echt uit naar de lente. Deze dag was zo’n dag, niet al te veel zon, maar wel 14 graden. In de ochtend reden we naar Twello en parkeerden daar onze auto vlakbij de kerk aan de zuidwestkant van Twello.

Iets voor 10 uur begonnen we met de etappe. Het eerste gedeelte ging door Twello. Anja’s oog werd meteen al weer getroffen door al de beelden langs de weg. In het centrum kwamen we langs een atelier met veel zelfgemaakt kunst. Daar hebben voor het raam even naar gekeken. Daarna liepen we al snel het dorp uit langs mooie kronkelige paden. Het lentegroen begon er toch echt wat door te komen, katjes aan de bomen, bloeiende sneeuwklokjes en krokussen. Ook de eerste blaadjes beginnen aan de struiken te komen.

Aan de rand van Twello was de route aangepast en daardoor ook wat ingekort. Hij loopt nu niet meer langs een asfaltweggetje, maar eerst over een nieuw mooi pad dwars door de velden en langs een paar plassen. Op een gegeven moment kwamen we weer terug op de oorspronkelijke route. Daar gingen we eerst weer een stukje over asfalt lopen, waarna we weer langs modderige onverharde paden kwamen. We passeerden een landgoed met een heel groot pand. We kwamen daarna door Stenenkamer en bereikten daarna algauw de voetgangerspont richting Deventer.

Het was er druk. Na de oversteek over de IJssel ging de route verder door smalle straatjes in Deventer. We passeerden de grote kerk en de markt. Het is echt een mooie oude stad. Daarna waren we al snel bij het station. Voorbij het station kwamen we weer in een parkje. Daar hebben we op een bankje gerust voor onze lunch.

Na onze lunch liepen we verder richting de IJssel. Vanaf dat punt liepen we een stuk langs de spoorbrug over de IJssel. In het laatste gedeelte van de etappen passeerden we verschillende landgoederen. Er waren hier hele mooie stukken bij. Op een gegeven moment werden we er door een voorbijganger op gewezen dat er reigersnesten waren hoog in de bomen. We zagen inderdaad dat de reigers druk bezig waren om hun nesten verder uit te bouwen. Het laatste stuk ging langs de westrand van Twello richting de auto.

vorigevolgende