Zutphen – Almen (10 km)

vorigevolgende

Zaterdag 17 februari 2018: Zutphen – Almen (10 km)

We hadden nog een hotelbon van Gift for you die we nog moesten gebruiken voor het einde van februari. Aangezien dat dit bij de Hoofdige Boer in Almen kon, besloten we in dit weekend een stuk van het Hanzestedenpad te lopen, namelijk het rondje van Zutphen naar Almen en een stuk van de route van Zutphen naar Deventer. Aangezien de route van Zutphen naar Almen maar slechts 10 km was besloten we na de middag pas van huis te vertrekken. We zijn eerst met de auto naar het eindpunt in Gorssel gereden. Daar hebben we de auto bij de kerk geparkeerd en de bus naar het station van Zutphen genomen. We hadden veel geluk met het weer, overdag ruim 5 graden, zonnig en niet veel wind, kortom ideaal wandelweer.

Tegen half drie in de middag begonnen we met de etappe. De route liep eerst een stukje langs de spoorlijn. Al snel kwamen we langs de historische Kruittoren. Hier liepen we nog een stukje verder langs het spoor op, totdat de route naar rechts afboog. We gingen door een paar stadsparken langs de slotgracht van Zutphen. Even verder bereikten we de rivier de Berkel, die we hier een stuk volgden. We moesten een zeer drukke weg oversteken, wat niet meeviel.

Na deze kruising verlieten we Zutphen al snel. Hier hebben we even in de volle zon op een bankje gerust en wat gegeten. We bogen even een stukje van de rivier af. We liepen over een klein rustig grotendeels onverharde weg langs een paar statige oude boerderijen. Nadat we opnieuw een vrij drukke weg overgestoken hadden liepen we door het bos weer naar de rivier de Berkel.

Vanaf dit punt bleven we de rivier de Berkel volgen. Het was op veel plaatsen behoorlijk modderig. Het was wel een prachtige wandelroute. We kwamen heel wat andere wandelaars tegen. Na alle drukte gedurende de week kwamen we weer helemaal tot rust. Net voor Almen gingen we van de route af naar Almen. Even na 5 uur waren we bij het hotel. We hebben hier eerst even in onze kamer gerust en ’s avonds lekker een wildgerecht (stoofpotje van een haas) gegeten.

vorigevolgende