Buurserzand – Enschede (11 km)

vorigeeinde

Zaterdag 10 december 2016: Buurserzand – Enschede (11 km)

Op een donkere dag voor kerst liepen we onze laatste etappe van het Zwerfpad. Het leuke van het Trekvogelpad is dat het eindpunt slechts 1 kilometer verwijderd is van het huis waar onze oudste zoon met zijn vrouw en drie kinderen woont. We hadden daarom besloten om de voltooiing van het Trekvogelpad bij hen te vieren. We liepen deze etappe samen met Maarten en Marga.

We reden eerst met onze auto naar het huis van onze kinderen. We hebben daar onze auto achtergelaten en zijn vanaf dat punt naar het station gelopen. Daar hebben we de bus genomen. Vanaf de bushalte was het nog iets meer dan een kilometer naar de route. Deze aanloop route passeerde nog een somber heideveld.

Het eerste gedeelte van de etappe ging nog even over een onverharde weg door wat landerijen en een kleine bosjes naar het recreatiegebied het Rutbeek. Volgens de borden was hier heel wat te beleven. Maar het was er erg stil. Wel hadden we mooie uitzichten over de plas en passeerden we een paar plaatsen die ons herinneringen deed oproepen aan onder andere een uitje met onze kinderen en kleinkinderen en een doopdienst in het Rutbeek.

Daarna bereikten we algauw de buitenwijken van Enschede. Nadat we eerst over een fietspad tussen een paar woonwijken gelopen hadden bereikten we een mooie plas. We wilden hier wel lunchen, maar helaas er waren geen bankjes. Dus dan maar even verder. Algauw vonden we bij een school een plekje om te gaan zitten. Daarna ging het weer verder door woonwijken en een mooi terrein waar geestelijk gehandicapten opgevangen worden.

Bij het viaduct van de autoweg begon het wat meer te regenen. We liepen onder de autoweg door. Daar hebben we onze regenpakken aangetrokken. Daarna kwamen we door de oudere wijken van Enschede. We passeerden een fraai karakteristiek gerenoveerde arbeiderswijk. Even voor het einde van de etappe kwamen we nog door het ruime mooie natuurlijk aangelegde stadspark. Een paar honderd meter voor het einde van het Trekvogelpad werden we nog even op de proef gesteld. De wit rode route tekens wilden ons in verleiding brengen om de wet te overtreden. Maar het lukte ons toch om heelhuids het eindpunt bij het station te halen.

Daarna zijn we doorgelopen naar het huis van onze kinderen en kleinkinderen en hebben daar het voltooien van het Trekvogelpad gevierd met een slagroomvlaai.

vorigeeinde